woensdag 10 november 2010

slechte planning

Ikwilde nog eens een lange duurloop doen, 20 a25 km, daar had ik zin in. Maar ik wilde niet over de wegen en paden waar ik altijd al had gelopen. Dus op zoek naar een andere route. Gesurfd naar fietsroutes.nl en een route aangeklikt, die was 30 km. Dat vond ik wel wat te lang. Ik heb anderhalve dag lopen prakkizeren hoe ik deze route dan zou inkorten. Uiteindelijk had ik wel een idee, maar om te kijken hoe lang het dan werd, pakte ik even de kaart erbij en een liniaal en zo kon ik grofweg wel schatten hoe lang ik zou lopen. Het was 17 km, hmm net wat te kort, maar ik zag al dat ik er wel een rondje bij kon lopen, dan werd het 23of zo, dat is precies wat ik wou.

Ik moest dan eerst een stukje fietsen, 15 minuten en dan zou ik een hele mooie route lopen. Ik had uitgerekend, 17 km, daar doe ik dan niet langer dan 2 uur over, + die stukjes fietsen, dat moest lukken in 2 1/2 uur, als ik dan half 10weg ging, dan was ik mooi om 12 uur weer thuis, precies als mijn dochter ook uit school zou komen.

Vol goede zin op pad, het was koud, hartslagmeter om zodat ik niet te hard zou gaan. Hf rond de 140, mooi, gaat lekker zo.
Na 3 kwartier begon het me te dagen dat ik nog wel een heel eind moest. Toch maar iets sneller gaan lopen. Hf naar 145. Na weer een kwartier zag ik toch echt in dat deze tocht veel langer was dan wat ik had uitgerekend. Hf naar 150, want ik wilde echt niet veel later dan 12 uur thuis zijn. Ik werd moe, nog moeier en ik kreeg verschrikkelijke honger. Ik had helemaal geen zin meer in hardlopen, ik wilde niet meer. Om half 12 mocht ik gelukkig even wandelen om mijn dochter te bellen, dat ik later kwam. GElukkig nam ze niet op, zodat ik wel elke 10 minuten even moest wandelen om haar weer te bellen.

Met mij ging het steeds slechter. Ik kon wel hard  blijven lopen (hf ging naar 155) maar ik werd gammeler en gammeler van de honger. Maagpijn, duizelig, helemaal raar kwam ik tegen half een bij mijn fiets aan. Naar huis fietsen lukte nog maar net. Thuis heb ik mijn dochter gevraagd of ze een beker chocolademelk wilde maken, ik voelde me er niet meer toe in staat. Na de chocolademelk ging het gelukkig snel beter, en nu voel ik me weer best.

Wat een slechte planning. Ik denk dat ik wel meer dan 20 km heb gelopen, want het ging zeker boven de 10 km per uur. En effectief heb ik meer dan 2 uur gelopen. Het verbaasde me dat ik ondanks de hongerklop nog wel tempo kon houden.