donderdag 9 juni 2011

baantraining

en best wel snelle stukken gelopen. Eerst 2,1 km (= eentiende halve marathon) gelopen, op 4.20 per km. Toen 5 x400 meter, nog sneller, weet niet meer hoe snel. En toen weer eentiende halve, ongeveer net zo snel, dacht ik.

Tijdens het lopen wel de enkel een beetje gevoeld en nu, de volgende dag, voel ik weer wat pijn. Ik moet het eigenlijk niet doen, zo snel lopen. Rustig aan doen.

Ik denk dat ik over 1 1/2 week in Roden een kwart marathon ga lopen. Maar zeker ben ik niet: het kan nog steeds een halve worden (onverstandig) of helemaal niet lopen (is denk ik niet nodig).

Ik krijg steeds meer zin om toch in het najaar weer een marathon te gaan lopen. En als ik dat wil, moet ik nu wel serieus die enkel laten genezen, natuurlijk. EN ach: er komen nog vele halve marathons: eind juli Lauwersoog-Ulrum bijvoorbeeld, een die al heel lang op mijn verlanglijstje staat en die ik nog nooit heb gelopen.

Binnenkort dus de fiets naar de fietsenmaker brengen en meer gaan fietsen en minder lopen. Of helemaal rusten, dat mag ook.

zondag 5 juni 2011

wat nu???

Toen ik vanmorgen toch maar naar de loopgroep was gegaan om rustig mee te trainen zei de trainer tegen mij dat het misschien beter was om twee weken te fietsen, vanwege de enkelpijn. Ik schrok hiervan, ik had zelf ook al mijn twijfels of ik wel of  niet zou gaan lopen en wat te doen, maar als hij dit dan zegt....

Het lopen ging redelijk. Ik had wel een zere enkel, nu weer op een andere plek dan anders. Ik heb het rustig aan gedaan, maar heb toch nog redelijk snelle stukken gelopen. Na verloop van tijd ging het wel beter en nu, 's middags voel ik minder pijn dan gisteren overdag. Nog wel veel stijfheid. Van fysio Wim moest ik mijn enkel voorzichtig losdraaien, dus dat doe ik dan maar. Het helpt nog niet.

Ik denk dat ik beter rust kan nemen, niet lopen over twee weken. Geen leuk besluit, misschien valt het uiteindelijk mee??? Ik hoop dat er binnenkort iets "knakt", waardoor alle pijn ineens over is. Maar dat zal wel niet gebeuren.