zaterdag 28 januari 2012

nieuw record

Een lekker bezig dagje vandaag en ook weer voor het eerst hardgelopen: 5 keer 1 minuut, met steeds twee minuten wandelpauze. Het ging goed. Ik voelde wel iets, geen pijn, maar helemaal lekker was het niet. Maar dit gevoel mag, dat is geen reden tot ongerustheid. De geïrriteerde pezen moeten weer wennen, dat het normaal is om hard te lopen en geen reden tot irritatie. Ik ben tevreden!

Verder heb ik lekker allemaal dingetjes gedaan: de konijnen verschoond, wat in de tuin geveegd, boodschappen gedaan, en lekker nog wat langer in Roden rondgelopen dan normaal, remblokjes vervangen en meteen maar de fiets gepoetst. Allemaal dingen waar ik het afgelopen half jaar niet aan toe kwam omdat ik zoooo druk was met de studie en werk. Maar nu mijn onderzoeksvoorstel wacht op feedback van medestudenten, heb ik even "rust", en dus ein-de-lijk weer tijd voor zulk soort dingen.

Het record: ik heb de remblokjes in minder dan 1 uur vervangen! De vorige keer, paar jaar geleden, duurde het nog meer dan anderhalf uur voordat alles weer goed was afgesteld en het wiel niet meer aanliep.... Mijn record dus verbroken, de fiets remt weer: morgenochtend weer een stevige fietstocht.

vrijdag 27 januari 2012

prachtig weer

Een hele mooie tocht gemaakt, door een mooi stukje Drenthe. In het zonnetje gefietst, maar goed dat ik gisteren niet gegaan was, vandaag was het veel beter weer. In totaal iets meer dan 1 1/2 uur gefietst. Vele stukken langzaam, want mijn remblokjes bleken totaal versleten, de fiets remde eigenlijk helemaal niet meer. Dus ik durfde alleen hard te trappen op weggetjes waarvan ik zeker wist dat er geen zijweggetjes of onverwachte bochten waren. En dan 200 meter voor een kruising al stoppen met trappen en uitrijden.

Morgen eerst die remblokjes vervangen, want ik vond dit niet leuk en eng.
Morgen ook weer 5 minuten hardlopen, hoe zou dat gaan?
Ik had al bedacht dat als het steeds goed gaat, ik het schema versnel. Dan loop ik misschien over 8 weken al 15 minuten. Dat klinkt iets minder triest dan over 11 weken. Maar alles heeeeeel voorzichtig, want de vorige keer ging het tijdens het lopen ook goed, en kwam de pijn de volgende dag. Geduld werkt dan beter.

donderdag 26 januari 2012

lekker niet gefietst!

Vanmorgen was ik op pad voor mijn studie. Ik had bedacht dat ik dan 's middags zou gaan fietsen, wel twee uur, een mooie route. Maar toen ik thuis kwam had ik eigenlijk geen zin meer..... Dochter kwam vroeg uit school, wegens lerarenstaking, dus even kletsen, heel belangrijk.
Ik dacht dat ik dan maar een uur zou gaan fietsen. Net toen ik me wilde gaan omkleden, begon het te regenen. Toen wou ik helemaal niet meer. Ik heb het gewoon niet gedaan, en ben met mijn onderzoeksvoorstel voor mijn afstudeeronderzoek bezig geweest. De eerste versie is nu vrijwel af. Goed bestede middag dus!!

Nu moet ik van mezelf morgenmiddag een uur fietsen en dan in het weekend de mooie tocht van 2 uur. Laat er asjeblieft geen ijs komen, want dan word ik helemaal zielig omdat ik ook niet kan schaatsen met die voet. Denk ik.

O ja, en zaterdag weer voor het eerst 5 minuten hardlopen. Ik heb voor mezelf een schema gemaakt: over 11 weken loop ik een kwartier :-(((((

Misschien kan het schema wel ietsje sneller, maar dat durf ik eigenlijk niet goed aan.......

woensdag 25 januari 2012

kamer van koophandel

Het duizelt mij nu wel hoor.  Inschrijven bij de kamer van koophandel, VAR-welke soort?? BTW-vrijstelling, voeren van een administratie.... vrijstelling van btw of zo... weet ik veel. Wat komt er een hoop bij kijken. Ik moet ook een naam opgeven. Nog maar even voor me uit schuiven, ik ga toch pas in september van start.

Dan liever een stuk fietsen. Even naar Norg geweest, over schelpenpaadjes heen en langs de grote weg weer terug. Lekker weer, beetje koud aan het begin, toch wel weer wat zweet op de rug drie kwartier later.

Wat jammer dat ik nog niet kan hardlopen. Ik vind het saai, steeds maar fietsen. Lopen vind ik niet saai, gek eigenlijk.

dinsdag 24 januari 2012

en nog weer een uurtje gefietst!

Met nog steeds zere kuiten. Rustig aan dus maar, niet op de snelle fiets maar op de gewone. Lekker even naar buiten, tussen de buien door.

Van de voet  nu geen last meer. Heel soms voel ik nog even iets. Dan toch maar dit weekend die 5 minuutjes doen, denk ik.

Het trainingsweekend doe ik maar voor de helft mee. Het is niet leuk om achter te blijven als de anderen gaan lopen, en om dan te gaan fietsen, heb ik ook geen zin in. Bovendien is mijn tijd heel kostbaar, het is nog steeds erg druk.

Vandaag een VAR aangevraagd, voor mijn onderneminkje.... Met sprongen vooruit maar!

maandag 23 januari 2012

ijskoud in de regen

Toch weer twee uur (of meer?) gefietst gisteren. Ondanks het waardeloze weer. Het lijkt wel of het vanaf mei al regent. Waar blijft de zon, wanneer wordt het eindelijk droog?

Ik had helemaal geen zin om te gaan fietsen. Hardlopen in de regen wil nog wel, maar van fietsen in de regen word ik altijd heel koud. Toen ik wegreed riep ik dat ik maar een uur zou gaan. Maar ik kwam onderweg de loopgroep tegen, dus even bijgekletst, toen nog even langs het scoutinggebouw, en toen begon eindelijk mijn fietstocht. Eerst naar Zuidhorn, via een  mooi pad langs het water (Hoendiep?) over Enumatil. Na een half uur was ik in Zuidhorn en had ik al ijskoude voeten. Nu begon de uitdaging: hard fietsen langs het kanaal naar Gaarkeuken of verder... Ik ging verder, maar niet helemaal naar Strobos. Vlak na Gaarkeuken een fietspaadje genomen naar het zuiden. Verderop wilde ik een fietspad nemen richting Sebaldeburen en zo naar het leuke pontje bij Boerakker. Maar het fietspad was niet te fietsen. Door de regen en doordat een boer er met een trekker langs had gereden was het helemaal zacht en baggerig. Dus dan maar langs de grote weg naar huis.

Ik had ijs- en ijskoude voeten gekregen. Thuis kon ik mijn tenen niet meer bewegen, heel raar. Onder die douche warmde alles op. 's Middags lekker een dutje in de stoel en toen literatuur gelezen voor mijn afstudeeronderzoek. Het is toch wel druk, eigenlijk...

Nu heb ik spierpijn in mijn kuiten. Zal wel van de kou zijn. Ik zie dat het nu droog is, ga ik straks maar een uurtje rustig fietsen.