zaterdag 6 juli 2013

weer bijna 2 uur gelopen

Vrijdag aan het einde van de middag had ik gepland om te gaan lopen. Dat kon mooi, 's ochtends de kinderen nog even zien en later hun rapporten bekijken, dan eten, 's middags dochter geholpen met het opknappen van haar kamer en zoon met het aanvragen van studiefinanciering en toen was het vier uur en tijd om te gaan lopen.

Ik begon heel rustig, want het was warm. Vogels floten, de zon scheen, ik had een mooie route uitgekozen en omdat ik zo rustig aan liep, was het niet te warm, maar gewoon lekker.

Na een uur en 50 minuten was ik weer thuis, waar mijn zoon aan het koken was begonnen en ik alleen maar hoefde te gaan zitten met een paar bekers drinken en toen het eten klaar was, kon ik zo aanvallen. Super toch!

donderdag 4 juli 2013

baantraining

Normaal niet mijn favoriete training, maar gisteren ging het gewoon supergoed op de baan. Na het inlopen eerst 1000 meter op z'n snelst. Ik deed er 3.43 over. Hier was ik blij mee, dit is namelijk net zo snel als ik jaaaaren geleden liep. En aangezien ik in de Baanbreker las dat de aftakeling na je 35e er behoorlijk inhakt, vond ik dit een hele prestatie. Zou die aftakeling voor mij misschien niet opgaan???? Maar voor mijn gevoel had die 1000 nog sneller gekund. Ik voelde dat het niet optimaal ging en de anderen die altijd ongeveer dezelfde snelheid als ik lopen, kon ik niet bijhouden. Maar ja.

Na deze snelle kilometer werd van ons verwacht dat we nog eens 12 keer 200 meter snel zouden lopen. En deze 200 meters gingen steeds lekkerder en sneller. De snelste in 37 seconden. Zonder dat ik er moe van werd. Super gewoon. Mijn benen gingen vanzelf, het deed nergens pijn en na een korte rust ging de volgende weer net zo makkelijk. Zo zou ik het als loopsters altijd willen hebben.

dinsdag 2 juli 2013

voet weer beter

Ik ben net terug van drie dagen Gent. Wat een prachtige  stad! Vantevoren maakte ik me zorgen over het vele lopen in de stad. Maar het viel reuze mee. Ik voelde het wel, maar het werd niet erger, nee de pijn verminderde zelfs.

In het hotel was ook een fitness. Dus daar heb ik gebruik van gemaakt.  Voor de zekerheid een combi gemaakt van fietsen en lopen. Maar het ging goed. De eerste dag een half uur gelopen, op verschillende snelheden en verschillende hellingen. Geen last van m'n voet. Dus de tweede dag langer gelopen: 40 minuten, zonder pauze, ook weer met wisselende snelheden en hellingen.

Ik vond het leuk. Op de loopband kun je mooi heel precies je snelheid en helling invoeren en precies dat doen wat je in je hoofd hebt. Ik moet er niet aan denken altijd op een loopband te lopen, maar zo af en toe vind ik het best leuk.