zaterdag 24 maart 2012

het is geen overbelasting

Ik krijg nu allemaal opmerkingen van mensen die menen dat mijn blessure overbelasting is. Maar dat geloof ik helemaal niet. Ik heb tot en met maart 2011 heel erg veel gelopen, vier marathons binnen een jaar. Maar van maart tot december 2011 heb ik juist rustiger aan gedaan. Ik heb helemaal niet veel gelopen, in elk geval veel minder dan daarvoor. En in december begon de pijn. Ik kan me niet voorstellen dat iets overbelast raakt na een rustperiode.

Dus bij deze: het is geen overbelasting.

vrijdag 23 maart 2012

rondje Poolswijk

Vanmiddag, lekker weer, lekker zonnetje, dochter wilde wel mee, heb ik weer, voor de eerste keer, een rondje hardgelopen: het rondje Poolswijk-Langewijk. Daarin heb ik 10 minuten (!) aan een stuk hardgelopen. Nou ja, het was meer zachtlopen. Het ging goed. Ik voel het nu wel, maar het gevoel is binnen de perken, niet heel erg dus. Buiten de 10 minuten nog enkele stukken gewandeld en ook nog een keer een minuut of 8 en 4 of zo. Deze laatste minuten niet heel precies gemeten, hoeft ook niet altijd natuurlijk.

Het gaat heel goed dus!

donderdag 22 maart 2012

goede training

Eerst twijfelde ik, want mijn voet deed toch best nog steeds pijn. Maar omdat de sportarts gezegd had dat ik niks stuk kon maken door toch te trainen, ben ik maar gegaan. Als het pijn ging doen, kon ik gewoon stoppen en naar huis gaan.

Het ging heel goed. Ik heb de oefeningen niet meegedaan. Skippings, triplings, hoe heten al die dingen, ik heb het allemaal overgeslagen. Vervolgens kon ik de hele training meelopen. Alleen aan het eind voelde ik heel lichtjes iets, maar nu, de volgende dag is alles goed.

De 1,2,3,4,5 minuten die vlot moesten heb ik allemaal langzaam gedaan. En het ging!! Inclusief in- en uitlopen heb ik al veel meer minuten hardgelopen dan eerder!!! Hoera!!

Vandaag maar even rust, (alleen fietsen) je moet niet overdrijven, en wat zal ik dan vrijdag (of zaterdag) doen? Ik dacht 4 keer 5 minuten, maar dat lijkt me nu een beetje weinig. Een stukje van 8 (of 10?) minuten? Gewoon proberen, denk ik. Misschien wil mijn dochter wel met me mee lopen, dat zou leuk zijn.

Joepie!! Het gaat eigenlijk heel snel beter, nu!!

woensdag 21 maart 2012

sportarts ziet niks

Alle plaatjes die er gemaakt zijn zien er normaal uit. Dus niks haarscheurtjes, stukke pees of wat ook. Waar de pijn dan wel vandaan komt: geen idee.

Nou. Dus. Zolang het langzaam verbetert, gaat het de goede kant op en zal het wel een keer over zijn. Hoe lang dat gaat duren, daar had de sportarts geen idee van, maar waarschijnlijk zou het wel overgaan.

Ik ben niet echt blij met dit bericht. Ik kom hier niet veel verder mee.
En ik denk maar steeds aan die man in De Wilp die precies hetzelfde had als ik, waarbij de sportarts ook niet wist wat het was en die er al lange tijd mee rondliep. Hij liep al wel weer 15 km en halve marathons, maar had nog steeds pijn..... Zou dat mijn voorland zijn?

maandag 19 maart 2012

de pees ziet er goed uit.

Dat zeiden ze toen ik de echo liet maken. Mooi, dat is het dus niet. Dan zullen het wel haarscheurtjes zijn in het bot.

Zaterdag toch de 4 keer 4 minuten gedaan. Dat ging goed, maar toch merk ik dat ik wel aan de grens zit van wat kan. Dus vandaag heb ik niet gelopen. Even een pas op de plaats, even wat meer rust. Misschien woensdag weer met de loopgroep mee, waarbij ik dan zeker niet het hele programma mee moet gaan lopen.

Zaterdagavond veel gestaan: ik heb samen met iemand anders het voorjaarsconcert van muziekvereniging Oranje gepresenteerd. Geweldig leuk om te doen! Maar wel wat veel voor mijn voet. Vandaag voel ik nauwelijks meer iets gelukkig.