zaterdag 16 april 2011

rustig lopen verleerd?

Vrijdag nog ruim een uur gelopen, heel rustig, hartslagmeter om, want ik wilde kalm aan doen, omdat ik zondag in Stadskanaal wil gaan lopen.Volgens mij liep ik heel rustig, maar mijn hartslag was steeds tegen de 150 aan, eigenlijk 10 slagen te hoog. Steeds weer rustiger gedaan, maar onder de 144 wilde niet, terwijl ik (leek het) zo langzaam liep als ik maar kon.

Misschien het warme weer? Geen idee, zo warm was het nu ook weer niet. Verder denk ik er maar niet over na, want ik liep heel lekker en als ik geen hfmeter om had gehad, had ik dat van die hartslag ook niet gemerkt. Dus gewoon lekker blijven hollen zoals ik steeds al doe.

Evelien

donderdag 14 april 2011

lang licht

De hele woensdagavondtraining met licht gelopen. Wat is dat toch een stuk fijner dan in het donker over weggetjes. Over verschillende ondergronden steeds 4 minuten gelopen. Over mul zand, betonpad, asfalt, schelpenpad. Steeds net geen kilometer gehaald, dus in een flink tempo gelopen. Dat ging prima. Het lijkt wel bijna vanzelf te gaan. Bijna hè: de laatste 4 min heb ik rustigaan gedaan, was toch wel wat moe.

Zondag Stadskanaal? ik denk het wel. Ik heb geen zin om er alleen heen te gaan. Wie heeft er ook zin? De start is om 14 uur.

dinsdag 12 april 2011

avondzon

Ik voelde me maandag weer een stuk beter, het was prachtig weer en ik had zowat de hele dag binnengezeten, dus kreeg ik wel heel veel zin om een stukje te gaan lopen. Het werd wat langer dan een stukje: ik heb 1 uur en 15 minuten hard gelopen.

M'n benen hadden er erg veel zin in, ze willen de laatste weken alleen maar hard. En het ging heel lekker. Over schelpenpaden, fluitende vogels, de ondergaande zon, wat prachtig allemaal. Echt genoten.

Thuis toch best wel moe, en de volgende ochtend nog steeds, maar dat knapt wel weer op. Ik zag dat er zaterdag een 20 km is in Stadskanaal, misschien ga ik daar wel lopen. Niet in Enschede, dat is me te ver, kost te veel reistijd.

Wie weet wat t wordt.

zondag 10 april 2011

lamlendig

Zaterdag niet meer gelopen. Ik heb alleen maar moe en lamlendig in de stoel gelegen/gezeten. Buiten in de zon en binnen in de zon. Ik had he-le-maal geen zin om te gaan lopen en het leek me dat ik daar maar het best aan kon toegeven om zo snel mogelijk te herstellen.

Vandaag toch maar met de loopgroep meegedaan. Het ging eerst nog raar. Ik was wiebelig en duizelig maar de snelheid zat er nog aardig in. Het ging na een tijdje eigenlijk best lekker. Hopelijk herstel ik snel, want ik wil nog heel graag een paar halves lopen.