vrijdag 24 september 2010

op en top!

Zo voel ik me weer! Zag ik eerst wel een beetje op tegen de marathon, nu niet meer, laat maar komen.

De afstand was gisteren trouwens 21 km, niet veel meer dan 20 dus. 's Avonds nog 35 of zo km gefietst, naar Groningen, om daar een les statistiek te geven. Ik wilde rustig aan doen, maar dat lukte natuurlijk niet. Dus toch wat doorgetrapt en bezweet thuisgekomen, het was ook onwaarschijnlijk warm, 17 graden. Ik ben het niet meer gewend. Gelukkig wordt het nu weer kouder.

En: ik ben er totaal niet moe van, integendeel, het lijkt wel of ik door de inspanning veel meer energie krijg. Ik heb er zin in om morgen een 30 (32, 34?) km te lopen. Ik wil ook wel 40 doen, maar ja, das wel meteen erg ver. Laat ik me maar inhouden, energie niet meteen helemaal opgebruiken, even bewaren tot over iets meer dan 2 weken.

donderdag 23 september 2010

goed gelopen

He, he, net terug van mijn 20km-duurloop. Het ging goed. Na gisteravond met de loopgroep al lange vlotte stukken gelopen te hebben, vanmorgen al voor half negen begonnen. Heel rustig gestart, hartslagmeter om, zodat ik ook echt rustig zou lopen. Dat ging prima. De laatste 5 km waren wel wat zwaarder, maar dat mag dan ook wel.

Trouwens eens even kijken hoe ver het nou echt was, ik denk wel meer dan 20 km. Ik check dat altijd op afstandmeten.nl. Jammer alleen dat daar veel fietspaden en zandweggetjes niet op staan.

woensdag 22 september 2010

hersteld

Nog wel een wat volle neus en ik hoest nog, maar de vermoeidheid is over. Maandagmiddag was ik nog heel erg moe, dinsdagmorgen ook nog, maar in de loop van de dag knapte ik verder op. 's Avonds weer naar de universiteit gefietst en dat ging al heel prima. Vandaag voel ik me gewoon goed. Straks lopen met de loopgroep, ben benieuwd hoe het gaat, dan morgen een 20 km en weer fietsen. Vrijdag rust en zaterdag de laatste duurloop van 30 km. Dan loop ik deze week in totaal zo'n 80 km, mooi.

maandag 20 september 2010

gaat beter

Gelukkig knap ik al op. Gisteren met de loopgroep meegetraind, dat ging nog  moeizaam: het was zwaar, terwijl ik toch heel langzaam liep. Maar ik was al blij met elke meter die ik liep. De hele zondagmiddag uitgerust, geslapen en veel tv gekeken met mijn dochters. Het regende de hele middag.
's Avonds voelde ik me een stuk beter, vanmorgen nog steeds, dus om half 11 op weg voor een 10 km, rustig aan was de bedoeling, maar ja, het ging zo lekker, toch maar 4 keer een snel stuk (van tussen de 300 en 1000 meter).
Na de lunch thuis, was ik ineens heel erg moe. Dus weer de middag vooral veel gerust. Nu heb ik spierpijn in mijn armen?? Hoe ik daaraan kom is me een raadsel. Misschien van het ophangen van de gordijnen? En ik ben nog steeds moe. Uitrusten dus maar.