zaterdag 30 april 2011

een goed besluit

Nadat ik had bedacht dat ik het maar eens even een tijdje wat rustiger aan moest doen, werd ik nog moeier. Dus dan zal het wel een goed besluit geweest zijn. Ik voel me al een paar weken minder fit: veel hoofdpijn, duizelig en misselijk af en toe en het lopen ging regelmatig heel erg zwaar, verre van gemakkelijk. Deze week dus weining gedaan. Alleen woensdag rustig met de loopgroep meegedaan, dat ging best lekker, donderdag rustig naar Groningen gefietst, ook prima. Vrijdag niks gedaan, echt niks, alleen lekker buiten gezeten met mijn zus en even gewandeld met haar baby. Ik denk dat ik vanavond nog even een stukje ga lopen, maar ja, ik kan het ook morgen doen, natuurlijk.

Het bevalt goed, deze rust. Er blijft lekker veel tijd over voor andere dingen. Wel jammer dat ik vandaag niet de halve marathon heb gelopen die ik in mijn hoofd had, maar ja, als ik dat wel had gedaan, had ie toch niet lekker gegaan, dus laat maar.

maandag 25 april 2011

hooikoorts, vreemde spierpijn en moe

Na de training van woensdag was ik moe. Ik ben donderdag nog naar Groningen gefietst, dat ging best lekker, rustig aan, lekker windje in de rug op de terugweg en mooi weer. Wel weer last van hooikoorts. Hoewel ik daar dit voorjaar nog niet veel last van had gehad, nu wel.

Vrijdag was ik moe, niet veel gedaan, veel gestudeerd. Zaterdag hetzelfde. Aan het eind van de middag een dik uur gelopen en dat ging heel stroef. Ik had zware houten benen, die niet wilden. Ook was het natuurlijk warm, maar dat verklaart niet die rare benen. Zondag nog met de loopgroep meegedaan, heel rustig aan, meer voor de gezelligheid dan echt getraind. Vreemde spierpijn in vreemde spieren, nog steeds veel niezen en jeukende ogen en heel moe. Ook een zere enkel, die ik al maanden steeds voel, maar waar ik toch gewoon mee kon doorlopen, nu wordt het erger. De kracht en de energie van de weken na de marathon zijn na mijn verkoudheid compleet verdwenen.

Dus: maar even wat rusten deze week. Misschien iets onder de leden? Toe aan rust? Vandaag, tweede paasdag, dus helemaal niks gedaan, zodat het maar een saaie dag werd. Goed en veel geslapen, morgen van half 8 tot half 10 ben ik in touw, een zware dag. In de planning zit een halve marathon, zaterdag, maar dan moet ik me wel beter voelen en die enkel moet het ook willen.