vrijdag 16 maart 2012

het doet wel pijn hoor.

Sinds woensdag voel ik wel dat de blessure nog niet genezen is. Ik had gepland morgen weer 4 keer 4 minuten of zo hard te lopen, maar misschien dat ik daar toch maar vanaf zie. Dan wordt het fietsen, net als woensdag en donderdag. Ik heb een heel leuk rondje ontdekt van ruim een uur. Over fietspaden en rustige weggetjes waar ik nog niet eerder heb gefietst.

Daar wil ik best nog een keer fietsen.

woensdag 14 maart 2012

met de loopgroep meegedaan!

Nadat het vorige week heel goed was gegaan, maar weer naar de loopgroep. Nog wel de beginnersgroep, maar dat maakt me niet eens zoveel uit, ik ben al zoooo blij dat ik weer iets kan lopen!!

Het ging goed. Wel voelde ik na het inlopen, de oefeningen en 6 keer 80 meter een klein beetje pijn. Ik heb een paar rondjes niet meegelopen en toen weer zachtholled terug naar waar de fiets stond. Dat voelde ik ook. Morgen maar afwachten. Het is goed geweest dat ik me heb ingehouden.

Verder viel op dat ik een hoop snelheid heb verloren. Ik liep expres achteraan als de opdracht was snel te lopen. Maar ik vond mezelf toch best aardig snel gaan, en die beginners liepen een heel stuk harder.... Nou ja, niet druk om maken, de snelheid komt vanzelf weer.

Op de terugweg genoot ik echt van het uurtje lopen in de avond. Dat heb ik toch wel erg gemist.. Fijn dat het weer (een beetje) gaat!

maandag 12 maart 2012

geen pijn meer.

Gisteren aan het eind van de dag, voelde ik toch wel weer wat, en was mijn voet ook weet iets gezwollen. Maar vandaag is het helemaal weer over. Dus het gaat de goede kant op. Ik moet niet te snel de minuten opvoeren en steeds goed rust nemen na het lopen. Dan komt het wel goed.

Volgende week naar de sportarts, dan weet ik nog meer.

zondag 11 maart 2012

twee stappen vooruit, een achteruit

Zo gaat dat met blessures. Maar ik ben er heel blij mee, er is tenminste vooruitgang, na ruim 2 maanden dat ik helemaal  niks kon lopen. Hoera!

Woensdag heb ik meegelopen met de beginnersgroep van de loopgroep. Het ging heel goed. We begonnen met inlopen, dat was al gelijk een stuk langer dan de twee minuten die ik dinsdag nog had gedaan. Dat vond ik maar spannend. Maar het ging goed. Even dacht ik toch wat pijn te voelen en ik besloot ter plekke om niet de hele training mee te doen. Ik durfde het gewoon niet. Maar eigenlijk was er helemaal geen pijn, ik dacht het alleen maar. Ik heb nog heel rustig wat oefeningen en korte stukjes meegelopen en ben toen weer heel rustig naar mijn fiets teruggelopen. Niks aan de hand, het ging heel prima. Ook de volgende dag: niks te voelen.

Vrijdagavond heb ik gecollecteerd en daarbij een uur gelopen. Dat voelde ik zaterdag wel. Dus die dag maar niet hardlopen (wat ik wel van plan was) maar in plaats daarvan fietsen. Twee keer de Leeksterlentelooproute gefietst, totaal 25 km, denk ik.

Vandaag, was de pijn weer weg en heb ik 3-4-4-3 minuten hardgelopen met 1 minuut wandelpauze tussendoor. Ging prima met de voet, maar mijn benen waren helemaal niet soepel. Ik vond de vier minuten zelfs lang duren, ik begon zowaar sneller te ademen. Maar fijn!

Daarna nog ruim 2 uur gefietst, keihard tegen de wind in, langs het kanaal. Daar kwam ik hardloopkennis LA tegen, die aan het hardlopen was, dat was wel heel toevallig! Meteen een mooi excuus om even heel langzaam naast hem te fietsen voor een praatje en uit te rusten van de harde wind.

Nu ben ik moe en ga ik SPSS installeren en klaarmaken voor mijn mastertheseonderzoek. Want daar ga ik morgen mee beginnen.