donderdag 17 januari 2013

In vorm (lijkt het)

Na de niet uitgekomen hoge verwachtingen in  Blijham durf ik niet meer hardop te beweren dat ik in vorm ben. Dat schept alleen maar verwachtingen, vooral bij mezelf, die dan niet uitkomen.

Maar goed gaat het wel. Ik voel de energie door mijn lijf stromen. Ik ben zooo aan het genieten van mijn mooie wedstrijd in Egmond, daardoor stroomt de energie nog harder. Ik was dinsdag niet te houden. Ik heb bijna 1 1/2 uur gelopen, wilde steeds hard, maar ik heb mezelf afgeremd en alleen sommige korte stukken hard gelopen. Dag ging allemaal moeiteloos.

Ook woensdag met de loopgroep, een testloop van 3 km ging ook lekker snel, in 13.08 of zo. Dus 4.17 per km en goed vol te houden. Ooit liep ik 10 km op dit tempo. Dat zit er nog niet in, maar in elk geval lukt dit en daar word ik erg blij van.

Over drie weken loop ik in Apeldoorn de 27,6. Nu proberen de vorm vast te houden. Hoe moet dat eigenlijk?

Zaterdag staat 20 km gepland van de trainingslopen Road to Rotterdam, in Groningen. Ik ben daar voor het eerst voorloper. Ook weer leuk.

zondag 13 januari 2013

Top gelopen in Egmond!

Na de getemperde verwachtingen van gisteren, vertrok ik met enig voorbehoud. Maar het voelde goed allemaal, de eerste km ging in 4.30 en de tweede ook, dat was lekker snel, maar voelde makkelijk. Het zag er goed uit.

Het strand op was even lastig vanwege mul zand, maar op het strand was het heerlijk: veel publiek, volop zon in het gezicht, windje in de rug en hard zand. Wel af en toe wat ribbels in het zand, dat was lastig, maar ik kwam er goed en vrij makkelijk overheen. Het strand af was loodzwaar, door het mulle zand en steil stijgen. Hier was het 10,5 km-punt, mijn tijd was 48.34, dat was al sneller dan in Blijham! Het ging snel!

Hierna volgde een zand/graspad door de duinen, dat steeds steeg en daalde. Dat was pittig, maar ook nog heel goed te doen. Na een tijdje volgde een klinkerpad en een asfaltweg, hier was het vrij vlak. Op 14 km werd ik wel moe, maar ik bleef gewoon doorlopen. 15 km in 1.09.50. Dat was 1 1/2 minuut sneller dan in Blijham! Ik werd blij, het ging heel goed.

Omstreeks 17 km haalde ik een vrouw in, die daarna steeds maar in mijn kielzog bleef lopen. Er volgde een pittige stijging over een duin. Toen de afdaling begon, voelde ik dat ik nog energie en kracht had. Ik liep lekker snel naar beneden, kon lekker doortrekken, ook op de laatste vlakke km. Die vrouw heb ik er toen helemaal afgelopen, uiteindelijk finishte ze ruim een minuut na mij (gna gna). Ik liep verder makkelijk en genoot van het publiek. De laatste 500 m nog weer versneld, nog een vrouw ingehaald en zelfs een man! En juichend over de finish, in 1.38.35! TOP!

Na afloop ook niet erg moe, later wel een beetje zere benen, maar valt allemaal reuze mee. In de kleedkamer nog gediscussieerd over hoeveel minuten je van deze tijd mag aftrekken vanwege het zware parcours. Iemand dacht wel 5 minuten. Dat lijkt me wat erg veel, dan zou ik 1.33 gelopen hebben. Zelf hou ik het maar op 1 a 1 1/2 minuut, zodat ik ergens laag in de 1.37 uit zou hebben gekomen. Maar ja, dat is maar giswerk. Ik heb gewoon heel prima, lekker en lekker snel gelopen!

Ik ben 6e geworden in mijn categorie: ik ben blij (net als Churandy Martina).