zaterdag 29 juni 2013

last van mijn voet

Ik voelde het gisteren al tijdens het lopen, de laatste paar km. Na het lopen werd het erger en erger. Ook in rust bleef het zeuren, maar mijn voet leek niet dikker te zijn. Ik vreesde het ergste. Maar vandaag heb ik veel gelopen en dat ging vanmorgen nog met pijn, maar vanmiddag ging dat eigenlijk goed. Nu, 's avonds zit ik met de benen omhoog en voel ik wel weer wat gezeur.

Ik was van plan morgen een stukje te gaan lopen, maar dat stel ik even uit. Afhankelijk van hoe het morgen gaat, loop ik maandag wel weer een stukje.

Dit is natuurlijk een slecht begin van de marathonvoorbereiding: na de eerste wat langere duurloop speelt een oude blessure al op. Ik moet maar zien hoe het verder gaat. De blessure is tenslotte altijd weer overgegaan. Ik geef de moed niet op, maar doe wel even voorzichtig aan.

vrijdag 28 juni 2013

De eerste 30K zit er weer in!

Nou, volgens afstandmeten.nl was het 29 km, maar het voelde echt als 30. Gelopen in 2 uur en 45 minuten. Het ging heel prima, twee keer even een korte drinkpauze gehouden, flesje AA ging helemaal op. Voelde me goed, het was eigenlijk nergens echt zwaar.

Ik was blij dat ik zo ontspannen kon hollen, eindelijk. Het hollen was de afgelopen week wat op de achtergrond geraakt, terwijl ik het eigenlijk erg nodig had omdat de week nogal stressvol verliep.

Dinsdag moest ik (voor de eerste keer) de afscheidsavond van mijn plusgroep presenteren, waar ongeveer 80 mensen zouden zijn. Hiervoor was ik behoorlijk zenuwachtig. Woensdag kreeg mijn zoon de uitslag van zijn herexamen (geslaagd!!!) wat me ook een paar nachten heeft bezig gehouden.

Maandag en dinsdag was het van lopen niet meer gekomen, wegens veel werk dus ik was woensdagavond erg blij dat alle spannende dingen voorbij waren en dat ik weer kon lopen. Ik dacht het rustig aan te gaan doen, maar het ging onverwacht snel. Ik liep 5 keer rond de 3.30 minuut over wat trainerpaul zei dat 950 meter was. Maar volgens mij was het korter. Ik kan me niet voorstellen dat ik echt zo hard liep over de zandpaden van het Mensinghebos.

Om de gemiste loopdagen in te halen heb ik donderdag vlak voor het eten ook nog maar even een rondje gelopen, iets minder dan een uur liep ik. Alleen had ik zo vlak voor het eten behoorlijk trek, het liep dus niet zo snel en krachtig als ik zou willen, ik was eigenlijk behoorlijk leeg.

Vandaag, vrijdag had ik de ochtend onverwacht vrij. Dus tijd om een lekker lange duurloop te doen. Met het oog op de marathon van Amsterdam wilde ik wel drie uur lopen. Het werd dus ietsje minder, maar alla, dat maakt niks uit.

Na drie loopdagen mag ik nu weer rusten van mezelf, en dan weer verder: de marathonvoorbereiding is begonnen!

zondag 23 juni 2013

soepel gelopen.

Eerst vanmorgen zelf een stukje training gegeven. Ik ben sinds een maand of zo assistent-trainer en in het kader van nog wat meer oefenen, nam ik de training voor een klein deel over. Leuk om te doen. Na jaren van zelf trainingen ondergaan, kom ik toch ineens een hoop onzekerheden tegen: hoe lang moet je iets doen, hoe vaak etc. Gewoon nooit bij stil gestaan.

Na de warming-up en de loopscholing kon ik zelf voluit meetrainen en dat lukte goed. Lekker vlot en soepel gelopen. Lekker snel ook weer in de lichte regen. Aan het eind nog even zon zodat ik, toen de training klaar was, weer droog was.