zaterdag 22 juni 2013

het gaat weer lekker

Eigenlijk wilde ik gisteren wat gaan hardlopen. Maar het bleef de hele dag maar regenen en regenen. Ik had weinig zin om me daarin te begeven. Dus lekker thuis gebleven en met een kop thee achter de laptop gekropen en een hoop administratie weggewerkt. Heel nuttig.

Maar ondertussen begon het toch wel erg te kriebelen om te gaan hardlopen. Twee dagen niet sporten is voor mij eigenlijk te veel. Ik begin me dan 'raar' te voelen en word ongedurig.

Dus zaterdagmorgen vroeg de veren uit, even ontbijten en toen hup op pad. Het begon moeizaam, omdat ik wat snel na het ontbijt begon te lopen. Maar na een tijdje ging het allengs beter en liep ik heerlijk ruim 1 1/2 uur. Niet snel, ik heb mezelf een paar keer gereset om op een lager tempo te gaan lopen en dat lukte ook.

Onderweg kwam ik in een weiland een ooievaar en een hele grote meeuw tegen. Verder liep ik heerlijk in de zon. Mensen waren in de tuin bezig. Zo 's morgens vroeg is iedereen nog rustig. Ik genoot met volle teugen. De benen deden het weer goed, ik voelde me prima.

donderdag 20 juni 2013

Nog hele moeie benen

Zondag had ik nog een stukje gefietst, dat ging eigenlijk best lekker. Ik hoefde van mezelf ook niet hard, dat scheelde natuurlijk ook. Maar zo lekker rustig fietsend, ging het vanzelf toch nog best hard, vond ik.

Maandag en dinsdag niet meer gelopen of gesport. Ik was druk met andere dingen. Had nog half in mijn hoofd om dinsdagavond een rondje te lopen, maar toen ik om 6 uur thuiskwam uit Zwolle, trof ik mijn zoon in de tuin aan, bezig de barbecue aan te steken. Hij had die middag herexamen gedaan voor zijn VWO-diploma en was zichtbaar opgelucht dat die klus erop zat. Om dat te vieren gingen we barbecuen. Dus liet ik het lopen maar zitten.

Woensdag bij de loopgroep was dus de eerste keer weer lopen, na de halve van Roden. En het viel tegen. Het was natuurlijk ook veel warmer dan eerst, maar mijn benen wilden nog helemaal niet. De eerste vier minuten gingen nog, maar daarna ging mijn hele linkerbeen pijn doen. De rest heb ik dus langzamer gedaan. Moe kwam ik thuis, maar ook voldaan. Want dat ik nog niet hersteld ben, wijst erop dat ik wel veel gegeven heb op de halve. En dat was ook de bedoeling,

zondag 16 juni 2013

de officiƫle uitslag: 1.37.59!!

De uitslag zoals ie op de website staat:

1 1:38:03 1:37:59Evelien Hoogendoorn

R1: 16:15:25.00 (15:28.7)





R2: 16:31:28.45 (16:03.4) 



R3: 16:47:43.20 (16:14.8)
R4: 17:04:15.15 (16:31.9)
R5: 17:21:04.15 (16:49.0)
F: 17:37:54.95 (16:50.8)


Dus toch onder de 1.38 wat mijn doel was. De rondetijden lopen  nog aardig op. Maar als je de eerste ronde weglaat, valt dat ook wel weer mee.....



















































































































De Run van Roden

Het is goed gegaan! Ik liep bruto 1.38.04, netto misschien net 1.37.59? Dat weet ik pas als de uitslag online komt te staan. Het was in elk geval ruim een minuut sneller dan in Groningen. Het parcours was, net als andere jaren: lastig. Ongeveer een kilometer per ronde over zandpaden, de rest over asfalt, klinkers, beton en schelpenpad. De drempeltrainingen van de afgelopen weken lijken in elk geval hun vruchten te hebben afgeworpen.

De eerste ronde liep ik snel, in 15'30''. Dit was te snel. Volgens loopgroeplid M liepen we op een schema van 1.34, voor mij te snel, maar hij wilde 1.35 lopen en liep dus op dit tempo door. Ik ging een tandje langzamer lopen, maar toch had ik M nog een hele tijd in het vizier. De tweede ronde ging in 16 minuten en de derde ook. Toen kon ik, volgens mijn berekeningen uitkomen op een tijd van 1.36. Maar de vierde en vijfde ronde had ik het zwaar. Ik deed er 17 minuten over. Aan het begin van de laatste ronde nam ik een sportgel. Dit zorgde ervoor (denk ik), dat ik stevig kon doortrekken, mezelf steeds aanmoedigend dat dit de laatste keer was over het zandpad, het lastige stuk waar het mul was, en steeg, en we de wind tegen hadden en toen eindelijk voor het laatst het asfalt op voor het laatste stuk. Nog ietsje harder, echt het laatste restje dat ik nog aan energie had aangesproken. De laatste ronde was inderdaad sneller, weer 16 minuten, volgens mijn inschattingen want ik herinner me alleen mijn doorkomsttijden vaag.

Dan toch wel jammer, dat ik net 5 seconden te lang erover heb gedaan. Maar ja, dat is ook eigenlijk maar gezeur van mij, het was natuurlijk gewoon prima.

Direct na de race werd ik misselijk, maar gelukkig niet erg. Een hele tijd rustig aan gedaan met eten en drinken: alleen slokjes water en wat zoutjes. 's Avonds om 9 uur kreeg ik weer trek en heb ik de lekkere rijstschotel die mijn zoon had gekookt, opgegeten.