zaterdag 14 mei 2011

enkel gaat beter

Na ongeveer een week niet veel te hebben gelopen, lijkt het nu wel beter te gaan met mijn enkel. Ik voel nog wel steeds iets, maar het is al een stuk minder. Woensdag heb ik op de baan in Groningen aardig wat kunnen lopen, en had ik na afloop geen last. Tijdens het lopen wel iets gevoelig, maar niet erg. En ik heb niet eens heel rustig aan gedaan, alleen maar een beetje. 3000 meter in halvemarathontempo, en toen nog 8 200 meters, die ik soms lekker snel deed, en soms heel rustig en alles ertussenin. Ging best.

Vandaag, na twee dagen rust, vond ik het weer tijd voor een lange, rustige duurloop. Het werd 1 uur en 3 kwartier. Lekker gelopen, behalve dat ik na een half uur honger kreeg en het zwaar ging. Ook voelde ik toen pijn aan mijn enkel, op een andere plek. Een bekend fenomeen als blessures aan het herstellen zijn.  Na een uur begon ik mijn enkel wel op de goede (slechte?) plek te voelen, dus maar geen twee uur gelopen. Ik dacht toen dat ik na een half uur weer thuis zou zijn, maar het bleek 3 kwartier lopen te zijn, dus toch nog bijna 2 uur gelopen. En dat vond ik ook genoeg, ik was blij dat ik op een gegeven moment, vlak bij huis, stil moest staan om paardenbloemen te plukken voor de konijnen.

Verder volg ik vandaag en morgen J, die in Steenbergen aan een 24 uursloop begonnen is. Morgen ook nog trainerpaul en G, die 6 uur gaan lopen. Een paar maanden geleden dacht ik dat ik hier ook 6 uur zou lopen, maar het zit er niet in. Ik ben nog te moe en niet hersteld van Rome (en Apeldoorn, en de trainingen vanaf september vorig jaar).

In mijn hoofd heb ik mezelf al vakantie gegeven tot eind augustus, en doe ik tot die tijd alleen waar ik zin in heb. Dat zal wel neerkomen op 3 keer per week lopen, totaal een km of 40 per week en tussendoor wat fietsen. De run van Roden, in juni, daar had ik mezelf al half voor afgeschreven, maar nu die enkel toch wel beter lijkt te gaan, zit een halve marathon er daar misschien toch wel in. Ik zie dan wel wat voor tijd eruit komt rollen, ga daar gewoon lekker lopen, als het allemaal goed blijft gaan. Na de zomervakantie zal ik dan weer voor halve marathons gaan trainen, denk ik. Geen marathon want de studie vraagt dan veel tijd. Maar je weet natuurlijk nooit....

zondag 8 mei 2011

fietsen

Na woensdag heb ik flink last gehad van m'n enkel. Hij was ook iets dik. Vrijdag de hele dag in Utrecht gelopen, dit ging goed, maar ik voel em dan wel. Gelukkig ging dit zaterdag een stuk beter. Zaterdag dus maar niet gelopen, maar in plaats daarvan gefietst. Ruim een uur, en het ging lekker.
Vandaag even 20 minuten rustig gelopen, dat was wel gevoelig, maar verder vandaag geen last gehad, dus dat gaat prima. Na het lopen nog een uurtje gefietst. De bedoeling was rustig aan, maar het was wel lekker om even tegen de wind in te beuken en even wat harder te gaan.
Dus al met al genoeg weer gedaan dit weekend.