vrijdag 28 december 2012

oliebollen en bietensap

De afgelopen week heel veel gerust. Dinsdag was een heel rustige training, en donderdag liep ik met de loopgroep de oliebollenspeurtocht. In totaal ongeveer 4 km, rustig hardlopen en 26 keer bij een lantaarnpaal een vraag beantwoorden. Dus qua training stelde dit ook niet veel voor, maar dat was ook juist de bedoeling! En de speurtocht was heel leuk en de oliebollen na afloop erg lekker. (Ik had ze namelijk zelf gebakken, haha)

Verder drink ik al twee dagen bietensap. Ik heb nu nog een glas te gaan, vanavond. Dat moet lukken. Het spul is niet echt vies, maar na 5 glazen ook niet heel lekker meer... Maar ja, alles voor het goede doel: een mooie halve marathon morgen in Blijham.

Maar maar maar.... een paar weken geleden had ik besloten om niet meer zo gefocused te zijn op snelle tijden en PR's. Dus daarom staat er ook: het lopen van een mooie halve marathon en niet een snelle halve marathon.

Een mooie halve marathon is dan dat ik constant loop, nergens echt hoef af te zien, behalve  misschien de laatste 4 a 5 km en toch een acceptabel tempo loop. 1.37 zou heel mooi zijn, maar 1.38 mag ook. Sneller natuurlijk ook, maar met deze tijden ben ik blij. Als ik langzamer loop dan 1.38 ben ik niet blij en drink ik nooit meer bietensap.

woensdag 26 december 2012

Rustig aan voor herstel

Zondag deed ik een korte training met de loopgroep mee. Ik deed het heel rustig aan, de kilometers van vrijdag voelde ik nog goed.

Dinsdag, eerste kerstdag, kerstdiner bij familie, dat houdt dus in de hele avond zitten en eten, dus ter compensatie 's morgens een dik uur hardgelopen. Het begon vrij stroef, niet echt lekker, maar na een half uur ging het beter en liep ik gewoon lekker. Heel goed opgelet dat ik niet te hard ging lopen, en dat lukte redelijk goed. Bij elke bocht trager gaan lopen, omdat ik op de rechte stukken toch ongemerkt steeds weer sneller ging lopen.

Het was een fijne loop, relaxed, bedoeld om soepel en in vorm te blijven en dat is volgens mij aardig gelukt.

Toen ik thuiskwam moest ik snel douchen en omkleden en op weg naar het kerstdiner.