zaterdag 18 september 2010

echt ziek

De verkoudheid is een echte virusinfectie geworden. Lichte verhoging, lamlendig en moe. Met paracetamol en als ik maar helemaal niks doe, voel ik me redelijk, maar verder is het niks. Aan hardlopen moet ik nu helemaal niet denken.
Ik hoop dat ik me in de loop van volgende week wel fit voel, en dan zie ik wel hoe de marathon zal verlopen. In elk geval maar heel rustig starten daar.

vrijdag 17 september 2010

verkouden.....

Gisteren nog heel lekker ruim 1 1/2 uur gefietst. Heel rustig aan, over weggetjes waar ik nog nooit geweest was. Wat is Drenthe een mooi provincie!
Ik voelde me prima, het weer was aardig. Alleen 's middags begon mijn neus te lopen en nu zit ik hier, rillerig, hoofdpijn, keelpijn, zakdoeken onder handbereik: snipverkouden!!!!! Daar gaat mijn mooie duurblok van de komende dagen en mijn 36 km van vandaag. Baal baal baal.
Lichtelijk in paniek met de trainer gemaild: het kan nog goedkomen, eerst opknappen, niet teveel lopen en dan in de loop van volgende week een duurblok plannen. Maar zien hoe het afloopt.

En ach: dit soort onvoorziene dingen horen ook wel bij de marathontraining. Het gaat altijd anders dan gepland. "Je moet het zien als een soort avontuur," heb ik trainerpaul weleens horen zeggen.

Maar leuk is het nu niet, zo kort voor de marathon. 

donderdag 16 september 2010

terug

Na drie rustdagen van echt helemaal niet sporten, ook niet fietsen of zwemmen, gisteren weer een fijne training. We liepen tempo's van 2000-1800 etc, steeds 200 meter korter tot de laatste 1000. En het ging heel soepel en makkelijk allemaal. Steeds zo'n 4.20 a 4.25 minuut per km, dus voor mij een snel halvemarathontempo. Zonder moeite! Gevolg van de drie rustdagen.
Ik had dinsdagavond  nog wel plannen voor een kort 9km-loopje, maar de vele harde regen hield me thuis.
Straks 1 1/2 uur fietsen, morgen een 36 km hele rustige loop, dan zaterdag een klein (1 uur) stukje fietsen, zondag lopen met de loopgroep, maandag weer een stuk lopen, dinsdag rust, woensdag weer loopgroep en dan zien we wel verder, dan loopt de marathontraining op zijn eind.