donderdag 11 juli 2013

weer 30 km

In alle vroegte vertrokken, om kwart voor zeven. Eerst een stukje fietsen naar het beginpunt en toen de hele mooie route via Langelo naar het Noordsche Veld, naar Zeyen en via Peest en Steenbergen terug naar de fiets. Totaal is dit 30 km, maar stiekem denk ik ietsje meer. Ik liep lekker rustig aan, totaal 2 uur en 55 minuten. Een keer even gerust om wat te eten en te drinken.

Het ging goed. Het laatste uur begonnen mijn bovenbenen wel pijn te doen, maar niet erg. Het laatste half uur heb ik versneld, dit ging haast vanzelf, ik hoefde daarvoor alleen maar op te houden met op mijn hartslagmeter te kijken. De rest van de tocht deed ik dat steeds wel en dan was regelmatig mijn hartslag te hoog en moest ik mijn tempo minderen. Het was fijn dat ik dat op het eind niet hoefde te doen, maar gewoon lekker kon doorhollen.

De rest van de week had ik niet veel gelopen, alleen twee keer naar Groningen gefietst en gisteren de hele dag in Amsterdam gelopen, in het Rijksmuseum (erg mooi!!) en wat gewinkeld daar. Ik was even bang dat ik door al dat geslenter gisteren minder fijn zou lopen vandaag, maar ik heb er niks van gemerkt. Nou ja, misschien de zere bovenbenen van het laatste uur.

Verder vooral heel erg genoten van de rust en stilte van deze route en van het vroege tijdstip.

maandag 8 juli 2013

hollen in de hitte

Zaterdag een speciale training op de baan in Assen.

Het was warm, erg warm zelfs vond ik. De 5-3-5-3-5 minuten gingen zwaar omdat ik de 20 km van vrijdag nog in de benen had. Mijn tempo werd steeds trager. Tussendoor snel even een paar slokken drinken hielp maar een klein beetje.

Pffff.