zaterdag 7 juli 2012

energie weer terug

Maandag liep ik een stukje met mijn dochter op een heel laag tempo, 8 a 9 km per uur. Dat ging best. Na 6 km vond mijn dochter het wel genoeg, maar ik nog niet, dus heb ik er nog zo'n 4 km achteraan gelopen, in een veel hoger tempo. Dat voelde al heel goed.

Woensdag kon ik bij de loopgroep met gemak de 5 1000jes op snel genoeg tempo lopen. Dat voelde al weer een stuk beter dan zaterdag. Wat een goede beslissing om rust te nemen en niet een wedstrijd te gaan lopen.

Vrijdag had ik een heel drukke en volle dag. Toch nog een dik uur gevonden om te lopen. Dit voelde helemaal goed: ik kon zelfs lekker snel lopen, wat zou het zijn, 13 km/u, of 12,5 kan ook. Dat weet ik nooit precies.

Alleen: ik voel mijn voet weer. Niet heel erg, maar toch. Tijdens het lopen woensdag begon het, donderdag was het weer over, maar vrijdag na het lopen en vandaag, zaterdag voel ik het weer. Uitkijken dus. Anders fietsen ipv lopen bij sommige trainingen.

zondag 1 juli 2012

de energie is op

Okee, het was ook warm, zaterdagmiddag. Maar buiten de warmte, ging het hardlopen gewoon beroerd. Met moeite volbracht ik de 13 km, op een nog best acceptabele 12 km/uur, maar het voelde als de laatste 13 km van de marathon. Loden benen, niet vooruit te branden, een poging tot een heel klein stukje in een iets hoger tempo leidde tot nog meer ellende, kortom: de energie is op. Mijn lichaam vraagt om rust, om herstel van twee weken toch fors meer trainen, meer snelheid en langere afstanden. Dit moet eerst worden verwerkt, pas dan kan ik verder trainen.

Dus vandaag, zondag een rustdag, en maandag helemaal geen 25+ km, maar een 10-(min)-km. Of zo. Net waar ik zin in heb. En dan kijken en aanvoelen wanneer het lichaam klaar is voor meer. Zal wel een kleine week duren.

Lekker, even wat rust, best fijn ook wel, ergens, in de verte.....