donderdag 21 april 2011

spierpijn

Ondanks dat ik toch niet heel snel heb gelopen in Stadskanaal, 1.36 is voor mij een halve-marathontijd, dit was 20 km, heb ik toch flink spierpijn gehad. Ik had er woensdag nog last van. De training ging echter gewoon goed, alleen gelopen met zware en beetje pijnlijke benen. Eerst 12 keer 1 minuut, lekker hard, toen 2 x 6 minuten op 4.27 minuut per km, ongeveer halve marathontempo dus. Deze voelden goed, en zwaar wegens de spierpijn. Maar toch vrij makkelijk gelopen, niet te snel.

Dan zal de tegenvallende tijd van zondag wel te wijten zijn geweest aan de temperatuur, of misschien omdat ik zaterdag de hele dag gestaan en gesjouwd heb op de rommelmarkt van mijn werk. Dat laatste zal ook wel invloed hebben. En laat naar bed op vrijdag, heel vroeg op zaterdag, ik was 's middags behoorlijk afgedraaid. Vrijdag namelijk naar "slagerij van Kampen" geweest: die kunnen fantastisch trommelen!

zondag 17 april 2011

race the train

Wat een leuke loop is dit! Het parcours loopt steeds naast het spoor, over gras, schelpenpad, grindpad, zandweg, asfalt en klinkers. Heel afwisselend. 5 Minuten na de start van de 20 km vertrekt de stoomtrein, vol met supporters. Dus ongeveer na 2 km haalde de trein ons in: juichende supporters uit de ramen, de stoomfluit gillend en gestamp van de trein. Erg leuk.

In Musselkanaal is het keerpunt, en loop je dezelfde route weer terug. De stoomtrein keert daar ook en rijdt ook weer terug naar Stadskanaal. De finish is op het perron van station Stadskanaal. Ik was derde in mijn categorie, in 1.36.03. Dat is geen erg snelle tijd, maar veel meer zat er niet in; het was warm en het parcours zwaar. Het was een prima voorbereiding op de run van Roden. Ik heb (dank aan trainerpaul) behoorlijk constant gelopen, voelde ook kracht in mijn benen, en ben hier tevreden over.

Het plan is om nog een paar halve marathonnen te lopen, zodat ik in Roden deze afstand weer optimaal beheers. Wilde plannen voor een 60 km heb ik in de ijskast gezet: momenteel geen zin in, en ook niet zo veel tijd omdat ik hard moet studeren. Wel zijn er nog steeds plannen voor de Jungfraumarathon in 2012. Dat is nog lekker ver weg, hoef ik me nog niet druk over te maken, alleen maar over te fantaseren.