maandag 17 september 2012

Eerste loopfietsproefmarathon Westerbork

Veel twijfels gehad of ik er goed aan zou doen om aan deze marathon mee te doen, maar uiteindelijk besloten dat ik dit als een Amsterdam-test voor mijn voet zou zien. De uitslag is: geslaagd!! Hoera!

Het ging dus goed met mijn voet. Samen met drie anderen om acht uur vertrokken naar Westerbork om daar samen de marathon te doen, waarbij we elkaar elke 5 km afwisselden op de fiets. Dus de een fietst, de ander loopt. Zo liepen we elk vier keer ongeveer 5 km. Onderweg kon je steeds bij boerderijen, een restaurant, of een kraampje lekkere dingen proeven: een pannenkoek, een stukje kaas, een wafel, toast met zalm en ham, appelsap, twee keer een glas wijn en aardbeien/frambozen heb ik allemaal langs zien komen. Vantevoren leek me dit allemaal erg lekker, maar het was wel wat veel, en veel verschillende dingen door elkaar heen. Gelukkig liepen we maar heel kalm aan, en hoefde je maar steeds een half uur te lopen, voor een echte marathon zou ik wel misselijk worden van al die verschillende hapjes.

Heel erg leuk was het enthousiasme van de vele (100) vrijwilligers. En het was gezellig lopen. We liepen in een groep van 6, waarvan er steeds drie fietsten, allemaal lopers uit Roden. Het was voor mij niet zwaar, en van de voet bijna geen last gehad, ook vandaag nauwelijks. Dus mooi!

Zaterdag had ik al ongeveer 60 km gefietst, zondag dus ruim 20 gelopen, dus vandaag een rustdag. Morgen kijken of ik een combi fietsen-lopen kan maken van ruim drie uur. Dat is dan de marathontraining voorlopig. Verder een looptraining in de week sowieso vervangen door fietsen, en dan op naar de marathon in Amsterdam!