vrijdag 26 april 2013

spanning: wel of geen halve?

Tja. Wat zal ik doen... Wel of geen halve in Oldenhove?

Het weer is morgen goed.
Het is een mooie route.
Ik verkeer in goede vorm.
Hoe goed, dat zal dan morgen blijken.
Ik heb deze week veel rust gehad.
Ik kom er vast bekenden tegen.

Eigenlijk geen enkele reden om er niet heen te gaan.

Morgen zal ik beslissen.

dinsdag 23 april 2013

10 in korte broek

Weer enorm genoten van het warme weer. Nou ja, het was nog veel te koud om buiten te zitten, merkte ik 's middags, maar hardlopen kon prima in een shirt en korte broek.

Ik deed 10 km, rustig aan. Ik bruiste van energie, alles ging makkelijk, ik moest me regelmatig inhouden, anders liep ik te hard.

Op het laatst nog even wat paardenbloembladeren geplukt voor de konijnen. We hebben er zes en ze vinden paardenbloemen heeeeerlijk. Als ik dan zo'n grote pol zie, kan ik het niet laten om die voor de konijnen te plukken. Met twee handen vol bladeren ren ik dan weer verder. Vast een erg raar gezicht, maar ja. De konijnen genieten er zeer van.

Thuis nog even geprobeerd buiten te zitten, maar dit was te koud. Toen binnen heel even in mijn boek gelezen. Toen gauw koken en eten, want om 6 uur moest ik alweer weg om een cursus te geven in Assen. Daar werd het een leuke avond.

maandag 22 april 2013

T-shirt en korte broek!!

Zondagmorgen kon het: ik begon nog wel met mijn jasje aan, maar na een kwartier vond ik dat al te warm, dus uitgedaan. Wat was dat lekker. In de zon liep ik heerlijk door de wei, langs akkers en bomen. In mijn oor vogelgezang, de zon op mijn bol. Ik liep eerst een half uur rustig en toen deed ik 3 keer 10 minuten op halvemarathontempo, met twee minuten rust tussendoor. Dat was wel pittig, vooral de derde keer, toen had ik ook nog tegenwind.  Expres deed ik niet meer, want ergens denk ik dat ik op 27 april in Oldehove een halve ga lopen. Dus nu niet teveel gaan doen. Totaal ongeveer 20 km gelopen.

Verder de afgelopen week heb ik niet veel meer gelopen. Vrijdag nog wel naar Groningen gefietst, dat beschouw ik ook als een training, al ga ik er volgens mij niet echt sneller van lopen. In tegendeel, denk ik zelfs. Maar ja, de fiets is wel effectief en bespaart een hoop parkeerkosten en brandstof. En het was lekker weer en het is goed voor het milieu en gewoon fijn om te doen.

Zaterdag had ik wel een uur lopen gepland, maar toen het eindelijk zo ver was, zat ik zo lekker in de stoel, in de zon (achter glas, dat wel), dat mijn ogen haast vanzelf dicht vielen. Ik heb hier lekker aan toegegeven, en wel een dik uur heerlijk liggen soezen. Dat was ook wel verdiend na een best drukke week. En blijkbaar heeft het me goed gedaan, want zondag liep ik prima. Ik had dus geen spijt van niet-lopen dit keer. Gaat mijn spreekwoord dus toch niet altijd op....