donderdag 5 mei 2011

toch achillespeesblessure

Gisteren tijdens het lopen ging het nog wel goed. Redelijk hard gelopen, voelde de achillespees wel een beetje, maar dat was steeds al zo.
Maar vanmorgen toen ik uit bed stapte: au au au. Alle beweging doet zeer. Dus: alleen nog maar kleine stukjes langzaam lopen voorlopig en de fiets maar weer tevoorschijn halen. Even geen halve marathons. Hopelijk komt alles nog goed voor de run van Roden, en anders maar niet, dit jaar.

Ik wou toch al rustiger aan gaan doen, eigenlijk deed ik nog best veel. Nu moet ik mezelf wel afremmen.

woensdag 4 mei 2011

weet geen goeie titel

Gisteren toch nog maar even wat gelopen. Het werden 10  km met daarin 2 keer 15 minuten op halvemarathontempo (hf tussen 160 en 165). De eerste 15 min gingen nog wat stroef, niet echt fijn, maar na een  minuut of 7 weer rustig gelopen te hebben gingen de tweede 15 eigenlijk heel lekker. Genoten van alle bomen en planten die weer groen zijn en van het feit dat ik daar zo lekker liep.

Wel last van rechter achillespees (als die het is). Ik heb namelijk geen pijn als ik mijn tenen richting onderbeen beweeg, maar juist als ik ze ervanaf beweeg. Dus na de afzet, als mijn voet door de lucht zweeft, voel ik een pijn op de plek van de achilles, of iets dieper. Moeilijk te zeggen. Beetje mee uitkijken maar. Het wordt niet erger na het lopen. Ik heb er al een tijdje last van.

zondag 1 mei 2011

als vanouds

Gisteren kwam niks meer van lopen. Ik zat lekker op de bank, we besloten een film te gaan kijken en ik heb het lopen maar laten zitten.

Dus moest ik vandaag wel lopen. En het werd een heel mooi stuk. Toen ik wegging zei ik nog dat ik of na een uur of na twee uur weer thuis zou zijn, afhankelijk van hoe het ging. Vorige week zaterdag was het nog bagger, maar vandaag ging het prima.
Ik begon heel rustig, hartslag tussen de 140 en 145, niet te snel, gewoon lekker. En dat kon ik 1 1/2 uur prima volhouden. Ik werd niet moe, genoot van het mooie weer, niet te warm, van de natuur, die zo snel is veranderd deze maand door het warme weer. Bomen groen, bloemen overal, koeien in de verte, wat was het prachtig allemaal!

Na 1 1/2 uur heb ik versneld en met een oplopende hartslag tot 160 kwam ik na bijna twee uur weer thuis aan. Heerlijk gelopen!