zaterdag 9 november 2013

stukjes gelopen.

Maandag had ik nog weer een lekker stuk gefietst. Dat ging weer prima.

Woensdag heb ik met de loopgroep meegedaan. Ik had me voorgenomen om echt rustig te doen, maar omdat ik tijdens de training helemaal niks voelde van wat dan ook, heb ik dit al snel losgelaten en heb ik eigenlijk voluit getraind. Gewoon lekker hard gelopen. En het ging best. Niks gevoeld, ook de volgende dag niet.

Donderdag een rustdag en vrijdagmorgen wilde ik nog 5 km lopen, maar het werden er 6,5. Ik deed ook nog een paar snelle stukken erin, want wat woensdag ging, zou nu ook wel weer kunnen. En het ging ook prima. Helemaal op het eind begon het een klein beetje te zeuren in mijn heup, maar het was bijna niks. Dus mooi op tijd gestopt, voordat die spier echt in de stress zou schieten en zou gaan verkrampen.

Verder op de dag en de volgende dag ook niks meer gevoeld. Mooi, precies op tijd gestopt dus. Snel lopen kan dus wel, maar lang nog niet zo erg. Dus dan vul ik de rest van trainingstijd gewoon aan met fietsen, wat prima gaat, eigenlijk.

Morgen naar de loopgroep, en dan maandag of dinsdag kijken of er al weer een 10 km in zit.

dinsdag 5 november 2013

Fietsen!

Zondag heel rustig met de loopgroep meegedaan in het bos. Crosstraining, maar dan heel erg zachtjes aan, voor mij. Dat ging goed. Geen enkele last van pijn waar dan ook. 's Avonds kwam een loopvriendin die ook fysiotherapeut is nog even langs en die heeft de bilspier helemaal los gekneed.

Dus nu heb ik er even helemaal geen last meer van. Verder voel ik me ook superfit, de energie stroomt door mijn lijf en moet gebruikt worden, dus dan maar fietsen. Wel jammer dat het steeds zo regent. Gelukkig kon ik maandag mijn fietstocht uitstellen naar de middag toen het droog was, maar vandaag ben ik helemaal nat geregend. Dat is natuurlijk niet leuk, maar wel leuk is dat ik bijna onvermoeibaar en hard kan fietsen. Heerlijk. Ik ben het rusten en niks doen al lang zat, fijn dat ik wel kan fietsen, ook al loop ik liever.

Ik was helemaal vergeten dat ik 1 1/2 jaar geleden nog nieuwe tandraderen en een nieuwe ketting op mijn fiets had laten zetten. Daarna heb ik niet heel veel erop gefietst (ik heb veel gelopen), zodat de fiets liep als een..... goede fiets! Ik had nog de oude tandwielen in mijn hoofd, waardoor de fiets rammelde en niet lekker trapte. Wat een geluk!