vrijdag 17 juni 2011

knex bouwwerk

Kijk maar onder het kopje "links", hier aan de rechterkant, bovenaan. Heeft mijn zoon gemaakt.

rustig lopen, veel fietsen

Het gaat lekker. Van de vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid is niks meer over. Ik voel me heel fit. Het fietsen gaat prima. Het lopen doe ik rustig en niet zoveel, en dat gaat ook goed. Ik heb veel minder pijn aan mijn enkel, logisch omdat ik zo weinig loop. En morgen bij de run van Roden loop ik rustig een 10 km.

Heel jammer dat ik mijn titel hier niet kan verdedigen, maar het is beter zo. Ik kijk uit naar de start van de marathontraining, eind juli. Ik hoop dat het met de enkel dan helemaal goed is....

dinsdag 14 juni 2011

fout paadje

Volgens Het Nieuwe Plan moet ik nu meer fietsen ipv lopen. Dus gisteren dit Plan in praktijk gebracht en op de fiets gestapt. Eerst naar Bakkeveen, wind tegen. Sommige stukken lekker hard ertegenin, ik was zowaar even buiten adem. Ik merk dat ik een tijd minder heb gefietst, echt heel soepel ging dat niet. Maar ik heb eigenlijk helemaal niet minder gefietst, ik fiets toch wel een keer per week naar Groningen. Dus rara hoe kan dit dan?

Maar goed, even voorbij  Bakkeveen zag ik een mooi fietspaadje, richting Siegerswoude. Dat genomen, maar een half uur later reed ik ineens Frieschepalen binnen. Hee, dat was niet de bedoeling, veel te ver afgedwaald. Via ANWB-borden naar Marum en toen naar huis. Ruim anderhalf uur gefietst, waar ik een uur wilde. Af en toe lekker hard, dan weer een stukje wat rustiger.

De fiets piept en kraakt: de ketting en tandwielen worden oud, zei de fietsenmaker. Maar hij moet het nog maar even uithouden, en hij deed het ook nog best.

maandag 13 juni 2011

een nieuw plan

Zaterdag onder het fietsen heb ik een nieuw plan bedacht. Eerst had ik 10 km hardgelopen, redelijk tempo, ongeveer 12 km per uur. De hele tijd pijn bij de enkel. Ik werd er ongerust van, dit kan zo niet langer. Na de 10 km ging ik nog een uur fietsen en besloot ik dat die enkel nu echt moet gaan genezen, met meer rust, minder lopen dus.
Dus het nieuwe plan: een maand lang weinig lopen, maar wel fietsen om conditie alvast op te bouwen. Want de vermoeidheid van de afgelopen weken is wel over, ik voel me weer fit en heb zin om veel te doen. Half/eind juli kan ik dan weer meer gaan lopen en dan wil ik gaan trainen voor toch een marathon, Amsterdam denk ik, of Eindhoven.

Wat ik op de run van Roden doe, weet ik nog steeds niet. In elk geval geen halve, misschien een kwart, of de estafette: als er  nog een plekje is, of helemaal niet lopen. Na de 10 km lopen van zaterdag heb ik verder geen pijn meer gehad, dus het is ook weer niet heel erg.