maandag 9 september 2013

hardlopen in de regen

Zondagmorgen stond dan de 34-21-13 minuten marathontempotraining gepland. Was het donderdag nog veel te warm om te lopen, zondag goot het. En het bleef regenen, de hele ochtend.

Ik liet me hier niet door weerhouden en stapte gewoon om half negen de deur uit. Na 10 minuten was ik doorweekt, en toen maakte het me niks meer uit dat het regende. Nat was ik toch al.

Na 20 minuten inlopen begon ik maar aan mijn reeks marathontempo's. Deze gingen prima, ik liep iets boven marathontempo, maar geen probleem, het was prima.

Na 1 uur en 45 minuten had ik 20 km (het was 21 km, zag ik op afstandmeten.nl) gelopen. Toen moest ik van mezelf nog 3 kwartier doorlopen om genoeg kilometers te maken. Dat was even niet leuk, ik was toen namelijk vlak bij huis. Maar ik zei tegen mezelf dat ik mentaal sterk was en ik liep gewoon verder. Iets minder hard, dacht ik, maar het tempo lag wel boven de 10 km per uur.

Thuis hing ik eerst mijn kletsnatte kleding over het wasrek buiten en toen meteen de douche in. Daarna eten en daarna was ik ontzettend moe. Het was al met al toch wel een zware training geweest. Achteraf realiseer ik me ook dat ik de tempo's best snel heb gedaan, gezien mijn 20 21 km na 1 uur en drie kwartier. Dit was namelijk inclusief ruim drie kwartier op een traag tempo. Dat betekent dat de intervallen wel tegen de 13 km  per uur zijn gegaan. Nou, ja, het ging goed, dus wat maakt het uit. En na een paar uurtjes was ik alweer uitgerust.