dinsdag 17 januari 2012

geen pijn meer.

Het leek dus inderdaad gisteren wel recht geknakt te zijn. Wat het dan ook is. De pijn is weg en de zwelling lijkt minder.

Nu maar eerst nog rust nemen. Ik denk nog twee weken. Dan 1 februari weer heel voorzichtig 5 keer 1 minuut. 3 februari 4 keer 1 minuut, 1 keer 1,30. Toen ik herstellende was van mijn peesschedeontsteking heb ik ook heel erg rustig opgebouwd en dat ging toen goed. Per training 10 % erbij.

Geduld hebben dus......

maandag 16 januari 2012

nog steeds K**

Het doet nog steeds pijn bij bijna elke stap. Gelukkig leek het vanmiddag weer recht te "knakken". Mijn familie zegt dat ik naar een sportarts moet gaan, maar 90 % kans dat die rust voorschrijft, en dat kan ik zelf ook wel. Ik houd het op irritatie van een pees of band, waardoor een andere pees uit zijn groef schiet af en toe. En dan raakt die ook weer geïrriteerd. Ik moet gewoon weer een paar weken rusten en dan niet als een idioot de tweede training 18 minuten hard gaan lopen, maar het heel geleidelijk en voorzichtig opbouwen.

Elke blessure geneest met rust. (Behalve als het echt fout is, als er een stukje afgebroken zou zijn of een bot scheef staat, maar dat was op de foto niet te zien, dus dat is niet zo).

Dus heb ik vandaag maar een hele leuke fietstocht gemaakt van bijna 1 1/2 uur, over wegen waar ik zelden geweest ben. Heerlijk, en mooi weer! Ik voel me op de fiets supersterk. Ik denk er maar niet aan wat een fantastische en mooie en snelle wedstrijden ik had kunnen lopen.....

zondag 15 januari 2012

foute boel

Ik ben weer terug bij af. De zwelling is terug en de pijn ook. Erge pijn. Blijkbaar heb ik gisteren toch teveel hardgelopen, terwijl de voet al niet helemaal in orde was.

HIer baal ik heel erg van. Ik was net zo blij, had weer hoop gekregen, maar vergeefse hoop, blijkbaar. Maar weer rust nemen en nog voorzichtiger opbouwen.

Wel vandaag heel lekker gefietst. Een pontje ontdekt op dik een half uur fietsen van mijn huis. Een zelfbedieningpontje, heel leuk, en over paden en wegen gefietst waar ik nog nooit geweest was. En het ging heel erg lekker. Ik merk duidelijk effect van twee weken geleden, toen ik 10 km hard tegen de wind in langs het Starkenborghkanaal heb gefietst.

Treurig dat echt hardlopen er voorlopig niet in zit.....