donderdag 27 september 2012

een week van 100 km?

Ook vandaag ging het weer errug goed. Ruim twee uur gelopen, eerst een half uur op een rustig tempo, want ik had het erg koud toen ik begon, dus eerst warm worden.

Na een half uur rustig lopen, begon ik aan 4 keer 9 minuten op (halve)marathontempo. De eerste 9 minuten met een HF van 160 ongeveer. Dat ging heel makkelijk. Voor ik het wist waren de 9 minuten om. Toen 5 minuten lekker rustig hobbelen, en dan weer 9 minuten. Na 6 minuten vond ik het nog steeds heel makkelijk gaan, en ik besloot iets sneller te gaan lopen, een HF van 165 dus. Dat ging ook prima, de 9 minuten afgemaakt en toen weer lekker 5 minuten rustig. De derde en vierde 9 minuten ook op het hogere tempo gedaan, allemaal prima te doen. Tijdens de laatste 9 minuten besloot ik er nog eentje achteraan te doen, en dan wat minder snel, HF rond 160. Toen moest ik nog ongeveer een half uur naar huis lopen. Ik begon heel rustig, maar op het laast liep mijn HF op naar 150, dus best nog een aardig tempo.

Eenmaal thuis was ik toch best moe, en nu ik op de bank zit, 3 uur later, voel ik de vermoeidheid ook. Maar dat mag ook, het was zo best een pittige training: 45 minuten op een best hoog tempo! Nu wil ik morgen nog een km of 10 heel erg rustig doen, dan zaterdag rust en zondag komt dan de 35-er, de laatste voor Amsterdam. Even kijken of ik het zo kan plannen dat ik dan thee kan drinken in Norg, met de loopgroep.

Even rekenen: deze week al 66 km gelopen (za: 17 + ma 27 + do 22). Vrijdag nog 10 erbij, dan heb ik een week van 77 km, en ook nog 1 1/2 uur gefietst, dat lijkt er al weer behoorlijk op. Als ik pas op maandag begin met tellen, dan wordt het: 27  + 22 + 10 + 35 = 94 km! En ook nog 1 1/2 uur gefietst, dat telt als 15 km lopen, dus dan wordt het 109 km!! Een hele  mooie duurperiode dus! (Maar als ik nou vrijdag heel rustig 15 loop, dan heb ik 99 km gelopen, dat mag je wel afronden op 100, vind ik. Dat is wel een uitdaging natuurlijk en ik voel me zo goed dat ik het wel kan ook....... dus.....)

De voet voel ik helemaal niet meer...... Maar als ik nou inene 100 km ga lopen, blijft mijn voet dat dan ook leuk vinden? Moeilijke afweging....

dinsdag 25 september 2012

"De mensen hebben geen geduld meer."

Gisteren een super 25-gelopen. Het ging allemaal prima, niet moe, voet nauwelijks gevoeld en toch behoorlijk op tempo gelopen. Ik had namelijk ingeschat dat ik er 2 1/2 uur over zou doen, dat klopt ook omdat ik eigenlijk altijd 10 km/uur loop op zulke duurlopen. Maar na 1 1/2 uur werd me wel duidelijk dat ik er langer over zou gaan doen. Dus de laatste 10 km ben ik sneller gaan lopen. Ik had namelijk ook nog afspraken staan later op de dag, na het lopen en dat zou in de knel komen als ik niet op tijd terug was.

Dus nu denk ik dat het toch langer dan 25 km was, misschien 27 of 28. Maar het maakt niet uit, het ging fantastisch allemaal.

Onderweg een keer kort gestopt om mijn pakje drinken op te drinken dat ik de hele tijd in mijn hand had meegenomen. Daarna snel weer verder lopen. In Peize moest ik voor het stoplicht wachten, tegelijk met een oudere man op de fiets. "Even wachten maar," zei hij, "het wordt zo groen. Maar de meeste mensen hebben geen geduld meer tegenwoordig." Tja, zo is het maar net. Ik had eigenlijk ook geen geduld, ik liep zo hard als ik op dat moment, na 20 km te hebben gelopen, maar kon.

zondag 23 september 2012

Voet houdt zich goed!!

Na de loopfietsproefmarathon geen last meer gehad.  In datzelfde weekend stond nog een 30-plusser op het schema. Hoe moest ik die nu inplannen, rekening houdend met niet teveel kilometers lopen en niet twee dagen achter elkaar lopen... Lastig.

Ik kwam uit op een bijna 4 uur durende run-bike-run op dinsdagmorgen. Eerst 10 km lopen, toen 1,5 uur gefietst en daarna weer 10 km gelopen. Tussendoor thuis even iets gedronken en/of gegeten en snel weer verder. Dit ging allemaal prima, ik was niet moe, wel de voet ietsje gevoeld geloof ik op het eind van de tweede 10 km.

Woensdagavond een looptraining op de baan gedaan. Een stuk of 6 keer 1200 meter. De eerste ging wat stug, benen waren niet echt meer gewend aan lopen en zeker niet aan snelle tempo's lopen. Maar vanaf nummer twee ging het gewoon supergoed, snel en makkelijk. Gaaf! De een-na-laatste heel rustig gedaan, voelde toch weer mijn voet een beetje pijn doen. Maar bij de laatste dacht ik "kan mij het schelen," en die heb ik het allersnelst gedaan. Daarna niks meer aan de voet gevoeld, ook vrijdag niet.

Donderdag nog 1,5 uur gefietst. Dat ging een stuk stroever weer, logisch na de snelle baantraining en ik voelde ook nog een verkoudheid opkomen. Gelukkig heeft die niet doorgezet, zodat ik zaterdagochtend vroeg ook nog een rondje van 16 of 17 (18?) km kon lopen. Hier liep ik steeds te snel, mijn benen waren de snelle baan nog niet kwijt. Daardoor ging het moeizaam, maar toch gedaan! Voet meldde zich wel weer even, maar ik trek me er nu even niet meer zoveel van aan. Gelukkig dat dit weer kan!!

Morgen heb ik een 25 km gepland, kijken hoe mijn voet dat vindt.