zaterdag 18 augustus 2012

start marathontraining: 30 km

Ja, hij zit erin. Toch maar vanmorgen vroeg, om kwart voor acht begonnen. Ik heb gewoon drie keer het rondje van 10 km rond mijn huis gedaan. Steeds tussendoor even thuis om wat te drinken, te eten en naar de wc te gaan en de familieleden te spreken.

Alles ging prima. Niet moe, geen zere voet. Wel pijn in mijn knieholte, en ook moet ik mijn voetspier iets oprekken. Die doet toch wel een beetje moeilijk. Maar dit gaat allemaal over. Ook geen last van de warmte gehad, het was allemaal gewoon goed.

Het laatste rondje trouwens iets langer gemaakt met een stuk over een schelpenpad en over een zandpad, dus totaal 31 a 32 km.

Ben er blij mee, net als Churandy!

vrijdag 17 augustus 2012

25 km gewandeld

In het prachtige weer, lekker zonnetje, maar niet te warm heb ik met mijn man de eerste etappe van het Pieterpad gelopen. Eerst van Winsum naar Pieterburen, dat was 11 km, maar dat was wel wat weinig, dus hadden we besloten ook weer terug te lopen over een andere route. Maar dat was toch wat lastiger dan van tevoren bedacht, we verdwaalden ergens en moesten 3 km extra lopen om weer in Winsum uit te komen. Geeft niks, het was leuk en gezellig en lekker geluncht in Pieterburen, wat maken die paar km extra nu uit.

Het lopen ging prima, ik voelde me niet meer zo erg vermoeid. Dit weekend moet er nog ergens een 30 gelopen worden. Later dan het weekend kan eigenlijk niet, want ik zag dat ik me had opgegeven voor de BommenBerendLoop, op 26 augustus in Groningen. De halve zal ik daar lopen.

Dus zal ik nu morgen die 30 doen of zondag. Vanwege het warme weer moet ik het wel vroeg in de ochtend doen. Ik heb helemaal geen zin om dat morgen al te doen, maar ja, dan ben ik er wel vanaf, en heb ik meer rust voor de halve.

Nog maar even over nadenken....

woensdag 15 augustus 2012

moe, rust nodig

Wat is dat toch raar: het fietsen ging de laatste drie dagen heel erg goed, steeds beter eigenlijk. Na een dag fietsen was ik aan het eind niet eens echt moe. Maar aan het fietsen kwam een eind en er volgden twee rustdagen.

Zondag meegetraind met de loopgroep. Dat ging nog best goed: ik had snelheid genoeg. Maar aan het eind van de training voelde ik al wel wat vermoeidheid. Dinsdag stond 12 km op mijn schema, maar ik was heel erg moe. Ik heb ze wel gedaan, maar op een heel laag tempo. En vandaag woensdag ben ik nog steeds moe. Ik wil eigenlijk alleen maar lekker lui lezen in de zon, dutjes doen overdag en eten. Ik ben helemaal ingezakt na mijn fietsweek. Dus moet ik daar aan toe geven. Want door vermoeidheid heen trainen heeft geen zin, ik moet eerst herstellen.

Tijdens de training het volgende plan bedacht: nu twee rustdagen (donderdag echt niets doen en vrijdag een stuk wandelen van het pieterpad, niet helemaal rust dus eigenlijk, maar ja). Dan zaterdag heel erg rustig een 10 km en afhankelijk van hoe deze ging zondag of maandag of nog later in de week een 30 km lopen.

Of nog beter, als het lopen vrijdag ook nog zwaar is, zondag of maandag de rustige 10 km doen. En pas als ik uitgerust ben en de 30 km goed heb kunnen lopen, pik ik het marathonschema weer op.