maandag 30 september 2013

huisstofmijtallergie

Na woensdag zaten mijn dagen behoorlijk vol. Als ik echt had gewild had ik heus wel tussendoor snel snel 1 1/2 uur kunnen hardlopen. Maar dan werden de dagen nog voller en stresseriger dan ze al waren. Dat heb ik dus niet gedaan. Dan maar twee dagen rust. Eigenlijk ook niet erg om na een week van 105 even wat gas terug te nemen.

Zaterdag had ik eigenlijk ook geen tijd om te lopen, maar ja, dat moest toch maar. Ik heb mijn man lief aangekeken zodat hij boodschappen en huishouden ging doen. En dat deed hij, zonder mopperen: wat lief. Zo kon ik mijn 18 km lopen.

Ik begon heel rustig omdat ik me niet helemaal fit voelde. Ik heb erg veel last van huisstofallergie in deze tijd van het jaar. Als het buiten vochtiger wordt, maar de verwarming hoeft nog niet echt aan, dan zijn de huisstofmijten erg actief en daar heb ik dan last van. Daarnaast vallen de mensen om me heen bij bosjes neer met verkoudheid dus ik ben erg voorzichtig.

Maar het lopen ging goed. Buiten zijn geen huisstofmijten dus ik knapte onderweg op. Ik ging sneller lopen en uiteindelijk heb ik bijna de helft van de 18 km op marathontempo gelopen. Na afloop was ik wel moe. Die avond ging ik ook heel vroeg naar bed.

De volgende dag moest ik 32 km van het schema. Die heb ik ook gedaan. Ondanks dat ik er weinig zin in had. Maar het was zulk lekker weer, ik voelde de zon op mijn gezicht, dat het toch een fijne ervaring werd.

En zojuist, maandag, nog even snel 10 km. Zodat ik in drie dagen 60 km heb gelopen. Allemaal prima gegaan. De marathon komt nu steeds dichterbij. Ik ben benieuwd hoe die zal gaan.