zondag 6 oktober 2013

moe

Woensdagavond liep ik nog te verkondigen dat ik niet moe was. Ik voelde me ook goed, alle trainingen gingen prima, ik deed zelfs meer (langere en snellere stukken) dan voorgeschreven. Ik kon dit allemaal  prima aan.

Misschien was er toch een voorteken: ik had woensdag helemaal geen zin om te gaan hardlopen en besloot mezelf te trakteren op een autorit rechtstreeks naar de baan in Groningen ipv eerst lopen naar het verzamelpunt in Roden.

Na twee drukke dagen, waarin ik wel nog op en neer ben gefietst naar Groningen (35 km totaal), moest is zaterdag 15 à 20 km lopen. Ik begon eraan en het voelde al meteen zwaar. Rustig aan beginnen dan maar. Ik deed toch nog twee keer een tempoversnelling, maar ik was blij dat die over waren. Moe en meer plichtsgetrouw dan gemotiveerd liep ik het laatste stuk naar huis.

Vandaag, zondag, de lange duurloop. Van de 26 à 30 km die op het schema stonden heb ik er 26 gelopen. Het ging wel, maar niet echt lekker. Ik had er geen zin in. Ik begon rustig, besloot gewoon te gaan genieten van het mooie weer, van de rust van het platteland. Dat lukte ook nog. Na 1 1/2 uur hield ik even een pauze en at mijn twee mandarijnen. Toen weer verder. Nu moest ik langs een weg met veel auto's. Niks aan. Dus dan maar even wat sneller lopen, dan is het eerder voorbij. Daarna mocht ik weer langzaam lopen, maar dat lukte nauwelijks, want ik was op het laatste en saaiste stuk (want al heel vaak gelopen). Dus hoe sneller ik liep, hoe eerder ik daar van af was.

Moe en niet echt tevreden omdat ik wilde dat deze 25 km makkelijker zouden zijn, kwam ik thuis. Ik besloot dat het nu tijd werd om rust te gaan nemen. Dus de komende week loop ik van alle voorgeschreven afstanden maar de helft of twee-derde, of ik sla ze helemaal over. De week daarna is de week voor de marathon, dan moet ik toch al rusten, komt mooi uit. Ik vind het allemaal wel mooi geweest. Deze marathon-trainingsperiode kenmerkt zich toch al door motivatieproblemen. Na de vakantie kwam ik moeizaam op gang, even ging het wel beter, ik heb zeker een paar mooie trainingen gedaan. Maar nu wil ik ook niet meer. Gelukkig hoeft dat ook niet meer.