zaterdag 14 juli 2012

en 17 km (ongeveer)

Op rustig duurlooptempo, zo'n 10 a 11 km per uur. 1 uur en 40 minuten over gedaan. Ging lekker.
Wel een beetje last van mijn voet, nu. Maar niet erg.

vrijdag 13 juli 2012

17 km per uur!

Wegens drukte op het werk weinig tijd om te lopen/fietsen. Woensdag nog naar Groningen gefietst, 45 min heen en 45 min terug, een mooi stukje.

Woensdagavond had ik een ouderavond, dus kon ik niet naar de looptraining. Maar gelukkig is onlangs op donderdagavond een andere groep gestart, dus kon ik daar mooi meedoen.

Op mijn weg naar de training, lopend, voelde het niet best. Ik was moe, beetje hoofdpijn, wilde eigenlijk liever naar bed dan te gaan hardlopen. Maar ja, toch maar lopen. Eenmaal op de training deden we eerst 1 km, op volle snelheid, zei de trainer. Dat lukte niet. Het ging niet lekker. Ik verzuurde helemaal, moest mijn tempo wel minderen. Uiteindelijk deed ik er 3'50 over. Nog best heel goed, het voelde eerder als 4'50.

Toen 12 x 1 minuut. Op 4-mijl tempo. Dat kan ik nooit goed inschatten, ik loop dus maar een tempo wat ik die 12 x 1 minuut kan volhouden. Dit ging heel erg goed. Ik had het gevoel dat ik zeker niet op mijn allerhardst liep, maar dat ik me nog wat inhield. En toen bleek ik een paar minuten 17 km/u te lopen! Whaaa, wat snel. Het gaat dus heel goed, weer.

Na de training was mijn moeheid en hoofdpijn helemaal verdwenen. Ik was helemaal opgetogen over de hoge snelheid die ik had gelopen!

maandag 9 juli 2012

gefietst

Vanmorgen vroeg, om kwart over zeven al een uur gefietst. Dat ging weer best. Ik heb rustig aan gedaan, het ging lekker. Dat het lopen gisteren zo loodzwaar werd lag blijkbaar aan mijn overactieve darmen. Ik was vandaag niet meer moe.

De rest van de dag zo'n beetje op een stoel gezeten, op de verjaardag van mijn vader.

De voet voel ik nog wel iets. Maar gelukkig helemaal niet erg. Het lijkt wel goed te gaan, maar toch uitkijken.

zondag 8 juli 2012

loodzwaar

Op mijn kersverse marathonschema stond voor vandaag 22 à 26 km. Dus had ik een rondje van 25 km gepland en begon met een lekker zonnetje te lopen. Het was erg warm, ik liep rustig aan. Maar het ging prima.... 1 1/2 uur lang.

Toen nam ik even een pauze om mijn ontbijtkoek op te eten en wat te drinken. Ik moest toen nog een uur lopen, een km of 10 dus. Toen ik weer begon, ging het niet meer zo lekker. Een kwartier verder kreeg ik last van mijn darmen. Het liep helemaal niet lekker meer. Het werd zwaar. Ik moest afzien en ik heb op het laatst zelfs een paar keer gewandeld.

Thuis merkte ik pas hoeveel ik gegeven had. Ik heb 's middags eerst een dutje gedaan, en daarna geprobeerd naar de Tour de France te kijken op de tv, maar ik heb hele stukken gemist....

Ook speelde mijn voet weer op. Tijdens het lopen al een beetje, en na het lopen wat meer. Maar nu, 's avonds lijkt het toch wel mee te vallen. Gelukkig. Morgen voor de zekerheid het uur lopen maar vervangen door een uur fietsen. Of overslaan als ik nog te moe ben. Maar ach, een uurtje rustig fietsen moet kunnen, zou je zeggen.