zaterdag 14 april 2012

wat een heerlijke fietstocht

Na twee dagen voornamelijk binnenzitten, snakte ik naar beweging in de buitenlucht. Dus zaterdagmorgen op de fiets gestapt. Lopen had ik geen zin in, de voet doet nog steeds pijn, ik wil het ook niet verder forceren, ik neem liever nu extra rust, om optimaal pijnvrij te zijn als ik straks op Corsica moet lopen.

Het fietsen was heerlijk. Na de twee rustdagen stonden alle spieren op scherp, ik kon dan ook stevig doortrappen en hield een flink tempo aan. Na 75 minuten was ik weer thuis, met vermoeide benen en lekker gezweet. Onderweg genoten van het prachtige weer en van de complimenten van de postbode die me eerst in Roden had zien rijden en een half uur later een end verderop weer. Leuk!

Daarna het konijnenhok gerepareerd samen met mijn vader. De konijnen hadden een gat ontdekt in hun ren en hadden in korte tijd al een flink hol gegraven. Helaas voor de konijnen: dat kan nu niet meer.

woensdag 11 april 2012

sombere gedachten

Vandaag gefietst. Met tegenzin begonnen, erge tegenzin. Ik wil helemaal niet fietsen. Ik wil lopen. Maar de voet doet  nog te pijn. Het gaat nu een stuk minder goed, en ik vraag me echt, echt af of ik er goed aan doe om over 2 1/2 week een wandeltocht op Corsica te gaan lopen. Het gaat waarschijnlijk niet goed en ik zie nu al op tegen de pijn die me daar te wachten staat op lange afdalingen. Denk ik.

En de sportarts weet ook niet wat het is. Hoe moet het dan overgaan? Als ik mijn voet beweeg en ik druk op de pijnlijke plek dan kraakt het daar. Aan de andere voet is dat niet zo. Zelfs onder het fietsen deed mijn voet vandaag pijn.

Na afloop van de fietstocht was ik toch wel weer blij en mijn hoofdpijn verdwenen. Ik heb inderdaad een haat-liefde verhouding met mijn fiets.

Toen ineens werd het mooi weer en ging de zon schijnen. En ik zag dat mijn bijlesbedrijfje momenteel loopt als een trein. Al 8 aanmeldingen, hoera!

En zo sluit ik dit stukje dan toch nog een beetje positief af.

zondag 8 april 2012

hele middag pijn

Vanmiddag in de tuin gewerkt. Mijn voet deed de hele middag pijn. Het lijkt wel een spierenkwestie te zijn. Of denk ik dat maar? Sommige bewegingen doen pijn, en de pijn zit op een bepaald punt. De sportarts heeft daar niks over gezegd....

Over drie weken ga ik een rugzaktrektocht lopen, met veel bepakking. Ik heb er nu een hard hoofd in dat dat gaat lukken. Ik overweeg om de komende drie weken helemaal niet meer, of op zijn minst bijna helemaal niet meer te gaan hardlopen. Zodat de voet gelegenheid krijgt om goed te herstellen. De afgelopen week (twee weken) heb ik blijkbaar teveel gedaan.

Balen, maar ja: eigen schuld, te hard van stapel gelopen.

weer een stap terug

Na twee rustdagen (donderdag nog wel gefietst), dacht ik dat ik vandaag wel weer een 8 km zou kunnen lopen. Nou dat ging dus niet. Na 5 km begon de pijn. Ik heb wel doorgelopen, maar of dat verstandig was....

Thuis heb ik wat voetspieren gemasseerd. Ik had even het idee dat er wat spieren verkrampt waren... Omdat bepaalde bewegingen pijn doen, en omdat het lijkt of de spier niet helemaal lekker beweegt. Het masseren leek zowaar wat te helpen...

Maar goed, ik moet geduld hebben, en kortere stukken lopen. Dit is duidelijk nog teveel.