zaterdag 9 april 2011

geen halve, te verkouden

Donderdag begon het al met een snotterige neus, en het is alleen maar erger geworden. Vannacht heel slecht geslapen, paracetamol hielp nauwelijks. Ik voel me niet in staat om een snelle halve te lopen, dus laat maar zitten. Ik vind het wel heel erg jammer, omdat ik me zo goed voelde en ik graag een paar halves wil lopen tot de zomer. Maar "gelukkig" voel ik me te gaar om te twijfelen: het gaat gewoon niet.

Dan vanmiddag maar zelf een stukje rustig lopen. Kijken hoe het onderweg gaat, en dan langer of korter, sneller of langzamer gaan. En een andere halve opzoeken voor volgende week. (Enschede?)

Jammer..

donderdag 7 april 2011

zaterdag een halve

Gisterenavond ging het zo goed. Ik liep met kracht en het voelde vederlicht allemaal. Zo wil je eigenlijk altijd lopen. Gezocht naar een halve marathon en die vond ik in Groningen nog wel, zaterdag. Kijken hoe het gaat. Ik ga niet vantevoren tegen mezelf zeggen dat het keihard moet, want dat resulteerde meestal in een veel te snelle start en vervolgens een matige tijd.

Dus zeg ik tegen mezelf dat ik vooral lekker ga lopen, het is een test om te kijken wat erin zit. Lekker starten en de laatste ronde mag dan wat sneller. Het zijn drie ronden van 7 km. En mijn horloge meenemen om te kijken of er op het laatst een pr in zit, want dan kan ik misschien net nog een tandje harder.

Wie weet,
Nu niet gaan zenuwen, ontspannen blijven.
(Terwijl ik dit typ voel ik de spanning al opkomen. Niet doen.)

maandag 4 april 2011

frisse lente

Want het is natuurlijk heerlijk weer. De vogels fluiten, bomen en struiken worden al bijna groen, de eerste bollen zijn alweer uitgebloeid, speenkruid bloeit. Gisteren niet te warm, geen regen, dus heerlijk om te lopen.

Ik nam een nieuwe route, dat kan dus nog na 6 jaar hardlopen. Na een tijdje was de omgeving me zo onbekend, dat ik op de paddestoelen moest kijken waar ik heen moest. In totaal 2 uur en 10 minuten hardgelopen. En het ging prima. Mijn lijf wilde hard. Maar ik niet. Nog niet. Nog even herstellen. Dus bij elke bocht weer afremmen, rustig beginnen, maar vanzelf ging het toch weer snel.

Ik ga maar een paar halve marathons uitzoeken, waar ik dan wel snel mag lopen. Kijken wat het wordt.