zaterdag 1 september 2012

egel gered

Gisteren had ik bedacht om 10 km te lopen vandaag. Maar ik had helemaal geen zin. Na dralen en uitstellen dan toch maar de hardloopschoenen aangetrokken en 8,5 km gelopen. Over een stuk weg dat ik toch zeker wel 10.000 keer had gelopen. Het was saai en ik liep heel erg langzaam dus het duurde ook lang.

Onderweg zag ik een egel de weg oplopen. Ik tikte hem aan met mijn voet. Hij rook er even tegenaan en draaide zich toen om en liep op een holletje weer terug de berm in. Nou maar hopen dat hij niet weer terug die weg op gaat lopen...

Morgen een 30-plusser. Heb ik ook geen zin in. Morgenvroeg maar meteen doen, over een nieuwe route, die ik eerst fietste. Straks alvast de flesjes vullen met water en sportdrank. Dan wordt het vast een fijn stuk lopen.......

vrijdag 31 augustus 2012

4 reeën, 2 ooievaars en 1 haas.

Het is gelukt om vanmorgen om half zes op te staan, snel de loopkleding aan te trekken, wat te eten en om 6:01 de deur uit te hollen!

Het viel eerst niet mee, ik was wat misselijk bij het opstaan en had daardoor maar erg weinig gegeten. In vlaag van helderheid pakte ik nog snel een pakje sultana's mee voor onderweg en dat was maar goed ook.

Ik begon wat moeizaam, na een uur ging het nog moeizamer en toen bedacht ik mij dat ik misschien wat moest eten. Een koek ging naar binnen en meteen ging het lopen een stuk beter. Een kwartier/20 minuten later nog een koek gegeten en toen ging het lopen helemaal goed. Het tweede uur ging weer gewoon lekker, ik versnelde zelfs nog omdat het toch wel laat werd. Om tien over acht was ik weer thuis. Daar snel douchen en voor de tweede keer ontbijten en om 9 uur zat ik in de auto op weg naar een intervisiebijeenkomst in Baarn.

Dus prima gedaan, ruim 20 km (denk ik, zo even nameten)!

Onderweg zag ik de dieren uit de titel en ook nog een buizerd, veel koeien en een heleboel paarden.

Net even nagemeten: het was 23,2 km, misschien wel 24 km want alle kleine bochtjes neem ik nooit mee in het opmeten. Dus deze week gelopen: 27 + 24 + 24 = 75 km. Op zich genoeg, maar ik denk dat ik er morgen toch nog een hele rustige 10 km tegenaan gooi, en dan zondag 33 of zo.

donderdag 30 augustus 2012

na twee dagen rust, er weer tegenaan!

Na twee rustdagen, begon ik toch te twijfelen of ik wel genoeg kilometers maakte. Daarom het plan gesmeed om woensdagmorgen in alle rust eerst 10 km te lopen en dan 's avonds naar de looptraining. Twee trainingen op een dag, in de vakantie kan dat.

De 10 km gingen heel erg rustig en makkelijk. Ik was niet meer moe. De looptraining ging ook heel prima. Ik liep lekker snel, kreeg alleen last van mijn bovenbeenspieren en om die iets tegemoet te komen heb ik de laatste 5 minuten iets langzamer gedaan dan de eerdere 3.

En vandaag nergens meer last van. Niet moe, geen spierpijn, lekker in de zon gezeten, nu het nog kan.

De volgende training zal een hele rustige 20 km zijn, te lopen op vrijdagmorgen om 6.00 uur. Erg vroeg, maar toch de beste oplossing gezien mijn andere bezigheden en de 30plusser die ik zondag wil lopen.

zondag 26 augustus 2012

dikke 20

Zojuist deze route gelopen, 21 km in 1.45. Snel dus. Eigenlijk op marathontempo als ik een 3.30 wil lopen, en dat wil ik. Het ging goed, maar was wel pittig. Kan ik dit echt 42 km volhouden??? Dat moet ik nog maar zien, straks.

Ik voelde duidelijk dat de 85 km van de afgelopen week nog in de benen zaten. Het was zwaar, maar het ging, ik kon het volhouden.

Na de 21 km heb ik thuis wat gedronken en toen nog ruim 5 km erachteraan op een veel rustiger tempo gelopen. Zo kom ik aan ruim 26/bijna 27 km. En toen was ik heel erg moe. Ik werd zelfs even misselijk, maar dat ging na het eten gelukkig snel over.

Nu neem ik twee dagen rust. Die heb ik wel verdiend, vind ik.