vrijdag 20 juli 2012

76 km

Deze week (van zaterdag tot en met donderdag) gelopen: 76 km! En alles ging makkelijk. Ik ben hierover heel tevreden. Een mooie voorronde voor de echte marathontraining. Nu eerst twee weken op vakantie, dan zal ik wel iets minder lopen, en dan 10 dagen fietsen, en dan is het acht weken voor de marathon en begint het echte werk, met 30'ers en meer. Ik heb me voorgenomen om dan weken van 80 a 90 km te lopen, misschien wel een week van 100 erbij. Eerst maar even zien of dat gaat lukken. Alles onder voorbehoud, natuurlijk.

De training van donderdag ging uitstekend. 7-6-5-4-3-2-1 minuten gelopen, alles op ongeveer 14 km/uur. Ging prima, voelde helemaal niet te snel. Heen en teruglopen naar de startplek van de training + 10 km training, dus samen weer 16 km gelopen. Mooi.

donderdag 19 juli 2012

Dubbel feest!

Gisterenmorgen al snel een zwaar hoofd en vermoeid na twee spannende en intensieve dagen. Ik kreeg namelijk maandagavond helemaal onverwacht mijn cijfer voor mijn afstudeerscriptie te horen. Terwijl ik nog zat te wachten op feedback van mijn tweede beoordelaar (die lui willen altijd nog een aanpassing hier en een verandering daar), kreeg ik plots de mail te lezen dat de scriptie goed was en dat ik een 8 hiervoor kreeg!!! Hier ben ik heel erg trots op, hoger dan een 8 wordt namelijk bijna nooit gegeven.

Daarnaast had ik maandagmiddag een sollicitatiegesprek bij het schoolbestuur waar ik werk. Dinsdagochtend kreeg ik hiervan de uitslag: aangenomen!! Ik ga een groep (hoog)begaafde kinderen begeleiden en een heel nieuw programma voor hen opstellen en ontwikkelen. Hiervoor moet ik kennis vergaren en bij elkaar brengen. Dit is echt koren op mijn molen!

Het is dus dubbel feest hier in huis! Een beetje veel tegelijkertijd, eerlijk gezegd. Ik beleef het allemaal heel intensief en dat is erg vermoeiend. Vandaar dat zware hoofd. Dus woensdagmorgen eerst maar gaan hardlopen. Heel rustig aan begonnen. Na een half uur knapte ik wat op, het tempo werd iets hoger en na dik 1,5 uur was ik weer helemaal helder en fris thuis. Wat is hardlopen goed om te doen! Wat ben ik blij dat het weer lukt. Hardlopen werkt bij mij beter tegen stress dan fietsen.

Deze week heb ik al flink wat kilometers gemaakt. Vanavond weer naar de loopgroep. Met deze training erbij kom ik deze week over de 70 km. En het gaat probleemloos, ook met mijn voet. Die geeft geen krimp!

maandag 16 juli 2012

Autoluw gelopen

Wat een heerlijke loop was dat, vanmorgen. Ik begon rustig, eerst door Roden, daar kwam ik nog wel wat auto's tegen. Maar toen ik het dorp uit was, ben ik in de twee daaropvolgende uren nog maar vijf auto's of minder tegengekomen. En ook geen fietsers, gewoon helemaal niemand. Geweldig, wat een rust en genieten.

Het lopen ging ook super. Ik voelde me heel goed. Ik heb een keer 20 minuten en een keer 10 minuten op marathontempo gelopen en dat ging heel makkelijk. Ik had nog wel meer gewild en gekund, maar niet gedaan. Ik denk dat ik woensdag wel weer een duurloop plan, dus beter maar een klein beetje inhouden.

In totaal liep ik 2 uur en 20 minuten, en de afstand was 26 km, zag ik net op afstandmeten.nl. Vind ik heel mooi!

Deze week loop ik wat extra duurlopen, want volgende week ben ik met vakantie en loop ik de komende twee weken vast niet langer dan 1 1/2 uur, misschien een keer 2 uur. Daarna 10 dagen fietsen, over de Alpen terug naar Nederland. Dat is duurtraining genoeg. En eenmaal thuis komen de eerste lopen van 30 km en meer. En dan wordt het tijd om me in te gaan schrijven voor een marathon. Ik denk Eindhoven. Maar Amsterdam zou ook nog kunnen.

Van de voet bijna geen last. Een kleine knak gevoeld, vanmiddag. Maar verder niks! Hoera.