vrijdag 3 september 2010

3 uur en 3 kwartier...

...gehold. Nou ja, in totaal ongeveer 15 minuten pauze, maar toch wel de 36 km gehaald. EN het deed pijn. Had ik gisteren maar niet zo hard moeten fietsen. De eerste 1 1/2 uur gingen wel redelijk goed, maar daarna werd ik moe en begonnen de pijntjes. Aanhechting buikspieren aan bekken, hamstrings. Ik was bang voor een terugkeer van een oude blessure.
3 km voordat ik thuis was nog even gestopt, ik wilde niet, maar ik stond gewoon ineens stil. Heerlijk, even rekken van de hamstrings, dat helpt wel iets. Toch maar weer verder... heel rustig begonnen, maar ja het paard ruikt de stal en toch nog met een ëindsprint"(ahum niet veel harder dan 11 per uur) thuis aangekomen.
Daar had ik niet eens veel tijd om te rusten, want binnen een half uur had ik al een afspraak. Aansluitend meteen de boodschappen maar gedaan, want ik was toch in de buurt. Tussen de boodschappen door gegeten: krentenbol, eierkoek, noten en fruit van de markt. Het ging eigenlijk best, wat herstel je soms toch snel.
Thuis eindelijk uitrusten met een grote pot thee.
Onderweg mezelf een paar keer afgevraagd waarom ik dit in vredesnaam doe???? Gedacht dat een marathon toch eigenlijk te lang is voor mij. Maar nee hoor, nu voel ik me weer goed, wel moe natuurlijk. De pijntjes zijn al bijna weg, ik ben nu voldaan en trots!

donderdag 2 september 2010

voorstelblog

Voor het eerst dat ik een blog start, benieuwd hoe het gaat en wie het leest.....
Ik ben Evelien, woon in Noord Nederland en ben nu ongeveer 6 jaar aan het hardlopen. Momenteel train ik voor de marathon in Eindhoven, op 10 oktober. Dat wordt mijn tweede marathon, de eerste liep ik in maart dit jaar in Diever, in 3.39. Deze marathon heb ik heel ontspannen en mooi gelopen in een heel vlak tempo. Ik streef ernaar dit weer te doen en liefst ietsje sneller.
Voordat ik met een marathon begon heb ik vele 10 km en halve marathons gelopen, hier in de omgeving. Ik train bij een loopgroep van een atletiekvereniging.
11 september doen we mee aan de run van Winschoten, een estafette van steeds 10 km.

Naast het hollen, geef ik 2 dagen les op een basisschool en studeer ik onderwijskunde.
Ik moet de mogelijkheden van deze blogsite nog ontdekken, dat zal gaandeweg wel gaan gebeuren.