woensdag 8 februari 2012

koude schaatstocht

Nu wordt er ineens over dooi gesproken, dus is het zaak om snel nog te gaan schaatsen. Met schaatsvriendin naar Groningen gereden, daar op het Damsterdiep gestapt en naar Delfzijl geschaatst. Eerst tegen de wind in, dat was koud, maar niet heel zwaar. In Appingedam wilden we even chocolademelk drinken in een café, maar dat was dicht. Verder naar Delfzijl, daar was helemaal niks, het ijs eindigde in de haven, waar niemand was en het winderig en koud was. Even snel maar een boterham eten, en dan maar weer terug schaatsen, want we werden snel koud.

Terug met de wind in de rug ging heel snel. Maar we werden moe, we stonden al bijna 4 uur op de ijzers. Na Appingedam was nog een café, met een bord: Open, warme chocomel hier. Maar ondanks het bord bleek het café gewoon dicht. Dus maar weer verder. In Ten Boer, aan de overkant van de weg was wel een café open. Het was 150 meter klunen, maar dat hadden we er graag voor over. Even opwarmen en bijkomen. Hierna was het nog maar 15 minuten naar ons opstappunt.

Moe en voldaan van deze tocht typ ik dit. Heerlijk om langs al die dorpjes te schaatsen, wat is Appingedam mooi vanaf het ijs. Fijn zeg dat dit kan, deze winter. Van de voet geen enkele last.

Ik heb plannen voor vrijdag en het weekend, wie wil er mee?

zondag 5 februari 2012

wel schaatsen, niet lopen.

Gisteren bijna een uur geschaatst, en vandaag 1 1/2 uur! En het gaat prima. Vooral vandaag, de benen waren iets meer gewend aan het schaatsen dan gisteren en ik heb heerlijk geschaatst. Op prachtig ijs, niet druk, zonnetje, klein beetje wind en lekker koud (het is nog steeds -8). De voet doet het heel goed in de schaats, ik voel er tijdens het schaatsen niks aan, en na het schaatsen ook niet.

Minder leuk is dat ik gisteren na ruim een uur wandelen, weer pijn heb in mijn voet. Gelukkig niet zo erg dat ik niet kan schaatsen, maar meer lopen gaat niet. Gelukkig kan ik dan ruim compenseren met schaatsen, maar blijkbaar is de blessure nog lang niet over, ook niet na bijna 2 maanden rust.

Dus: morgen toch een afspraak maken bij de sportarts en eens goed laten kijken naar de hele voet/enkel. Want vandaag is de midwintermarathon in Apeldoorn, en dus is het precies een jaar geleden dat ik verkeerd uit de bus stapte. Dus heb ik al een jaar last van mijn enkel, eerst het een, dan het ander en nu dit. Ik weet niet of er verband is tussen alle blessures, maar het is wel steeds aan dezelfde voet geweest. Laten uitzoeken maar en hopen dat ik er dan eindelijk vanaf kom, en weer eens een marathon/halve marathon/10 km/een half uur kan hardlopen.