vrijdag 7 september 2012

Geen run

Net besloten om morgen niet de Run van Winschoten te lopen. De hele dag een zeurende pijn en enkele knakken gevoeld in m'n voet.

De woensdagtraining ging nog goed, alleen op het eind heel ietsjes licht pijn gevoeld. Donderdag 12 gelopen en dat ging ook redelijk, even wat pijn gevoeld, maar dat ging weer weg tijdens het lopen. Maar vandaag is het gewoon niet goed.

Precies zo begon het in december. Vandaar dat alle alarmbellen nu rinkelen en ik even stop met lopen. Voor morgen twee uur fietsen gepland. Het lokt me niet erg, maar ik fantaseer maar het Franse landschap uit de vakantie erbij, dan doe ik net of ik daar weer rij. Het weer werkt er goed aan mee, volgens de verwachting.

pijnlijke voet

Het gaat niet goed. Teveel pijn, vooral na het lopen. Ik ben weer 5 stappen terug.

Niet leuk. Ik moet nu wel rust nemen, veel minder lopen en maar weer gaan fietsen. Afwachten maar.
Bah.

donderdag 6 september 2012

even de teugels vieren

Zondag nog wel mijn voet wat gevoeld. Maandag  lekker gerust. Dinsdag ook niet gelopen om mijn voet te ontzien, maar wel naar Groningen gefietst. Gisteren met de loopgroep meegelopen. Ik was nog steeds moe van de afgelopen intensieve weken, dus wat langzamer gelopen. Ook met het oog op de Run van Winschoten, natuurlijk. Hoewel ik daar ook rustig kan lopen, als ik nog steeds moe ben.

Straks loop ik nog even een langzame 10. Dan kom ik deze week uit op 55 km + 1 1/2 uur fietsen. Even genoeg voor nu.

Aan het eind van de training toch weer een raar gevoel in de voet. Of verbeeld ik me dat maar? Ik weet het niet hoor..... Als ik zo twijfel is het in elk geval niet erg geweest.

zondag 2 september 2012

lange, lange duurloop

Het werd iets langer dan gepland. Uiteindelijk was ik ruim 3 1/2 uur onderweg, waarvan 2 x 5 minuten een eet- en drinkpauze. Dus dat zullen wel 35 km geweest zijn.

Het ging goed. Het eerste uur moeizaam, maar ik heb heel langzaam gelopen, hartslag steeds rond de 138. Het tweede uur ging beter, nog steeds met de hartslag rond 138. Het derde uur ging ook best goed, al werd ik toen wel moe, natuurlijk. Nu liep mijn hartslag ook op naar 145 soms. Ik liep nu ook sneller, vandaar. Het laatste half uur heb ik mezelf steeds moed ingepraat en daardoor ging dat ook nog best. Ik ging steeds sneller lopen, op het eind was mijn hartslag 155. Prima dus.

Een nadeel: last van m'n voet. Even kijken morgen en overmorgen hoe het daar verder mee gaat. En anders een keer fietsen ipv lopen. Oppassen geblazen!