dinsdag 11 december 2012

Joepie! Weer sneeuw!

De winter is nog niet eens echt begonnen en alweer sneeuw! Met dit weer hou ik echt van de winter. Eropuit dus voor een hele fijne 10 km. Over soms gladde wegen, maar ook niet-gladde wegen. Zonnetje erbij, blauwe lucht met wolken, niet koud, en heerlijk gelopen. Wat wil een mens nog meer!

maandag 10 december 2012

Peize komt eraan

Vrijdag, na een volle en drukke week, had ik weer eens tijd om overdag hard te lopen. Ik had me er al de hele donderdag op verheugd, want er lag sneeuw, en in de sneeuw lopen vind ik meestal prachtig. In de ochtend trokken nog een paar fikse sneeuwbuien over het land, maar 's middags werd het droog en trok ik eropuit.

Het viel een beetje tegen, het ging zwaar. Ik had niet het idee dat het door de sneeuw kwam, maar meer door mijn toch wel zware training van afgelopen zondag nog. De benen wilden niet erg, het liep niet soepel. In zo'n geval kan je maar een ding doen: aan de vermoeidheid toegeven en zo rustig lopen dat het nog gaat. Dat deed ik en zo liep ik ruim 1 1/2 uur, een km of 18 of zo, te genieten van de sneeuw.

Zaterdag alleen maar een korte wandeling door de sneeuw gemaakt met mijn zoon. En zondag, tja wat zal ik doen? Ik besloot maar naar de loopgroep te gaan, en niet weer een zware intervaltraining te doen, omdat ik daar zo moe van was geworden.

Maar bij de loopgroep gingen we 3 keer 8minuten doen. Dus toch interval. En deze gingen weer prima. Lekker snel, niet te vermoeiend, gewoon fijn om te doen.

Deze week even wat minder actie. Misschien dinsdag nog een kort stukje, woensdag met de loopgroep meedoen, en dan denk ik donderdag en vrijdag rust, om dan zaterdag in Peize weer in actie te komen. Ben benieuwd hoe dat uitpakt.