zaterdag 6 oktober 2012

In de greep van de griep

Donderdag voelde ik ineens mijn keel en werd ik wat snotterig en moe. Vrijdag bleef dit zo en aangezien het hele gezin hier griep heeft gehad en ik ook he-le-maal geen zin had om te lopen en het bovendien erg slecht weer was, besloot ik om gewoon de geplande 15 km niet te doen. Ook niet fietsen maar gewoon lekker thuis op de bank met een kop thee.

Het gevolg was dat ik die nacht erg slecht sliep. Ik denk zelf omdat ik niet moe was, omdat ik helemaal geen lichaamsbeweging had gehad. Om een uur of half drie werd ik wakker met ergere keelpijn dan eerst. Ik was wel ongerust, maar ja een griep kan je toch niet tegenhouden. Na wat drinken ging het beter met de keel en sliep ik weer in. De volgende ochtend voelde ik mijn keel nauwelijks meer en toog ik op pad voor een korte of langere duurloop afhankelijk van hoe het zou gaan.

Het ging goed. Ik besloot zelfs nog een extra lus aan mijn 16 km toe te voegen zodat het er 20 werden, maar dat brak me wel op. Na anderhalf uur werd ik heel moe en was het niet fijn meer en eenmaal thuis voelde ik me belabberd. Ik was bang dat ik teveel had gedaan en dat ik toch griep zou krijgen. Maar dit lijkt nu toch wel weer mee te vallen... Ik denk nu ook dat het zwaar ging omdat ik te weinig gegeten had...

Afijn, de griep houdt mijn gedachten bezig. Eerst dacht ik morgen nog rustig een 10 te lopen, maar daar zie ik vanaf. Ik doe maandag een hele kalme 15 of minder. Ik ben nog steeds moe, kan beter rust pakken en zeker geen griep gaan oplopen.....

Spannend is het wel op deze manier.

PS: Na nameten van de route blijk ik bijna 23 km te hebben gelopen in 1.52 uur. Dus ook redelijk snel gelopen, vandaar dat het zwaar ging.. Maar wel mooi, dit is mijn marathontempo ongeveer.

woensdag 3 oktober 2012

herfstbomen

Na mijn 40 kilometer van zondag, heb ik maandag een rustdag genomen. Nou ja, rust, ik was heel druk met allemaal dingen  voor mijn werk, maar in elk geval niet gelopen.

Dinsdag was het heel erg mooi weer en 's middags heb ik een rustige fietstocht gemaakt. Helemaal blij reed ik langs herfstige bomen, in de zon, jas uit, zo warm was het. Sommige bomen verkleuren al, andere zijn nog helemaal groen. Het was prachtig, maar ik merkte dat ik nog wel moe was van mijn PR-week en -dag. Eenmaal thuis lekker een klein uurtje in de stoel gezeten om bij te komen.

Woensdag bij de looptraining verwachtte ik ook nog wel wat vermoeidheid, maar dat viel reuze mee. Lekker harde tempo's gelopen, het leek wel moeiteloos te gaan. Behalve dan de laatste tempo's, die deden meer pijn. Maar heel tevreden liep ik naar huis om snel dit stukje te typen.

zondag 30 september 2012

Een week van 105!

Jaja beste mensen, ik heb mezelf deze week overtroffen: wel twee PR's vandaag.

Het eerste PR is natuurlijk dat van het weekrecord: Vrijdagavond nog effe snel 16,5 km gelopen. Rustig aan begonnen, deed ik de ronde van 10 km in 55 minuten, dus zeg maar 11 km per uur. Daarna nog een half uur in hetzelfde tempo doorgelopen, dus totaal 16,5 km. Ik zal dit afronden op 16 km, dan blijf ik aan de voorzichtige kant.

Vandaag heb ik volgens afstandmeten.nl 40,5 km gelopen. Nou vind ik dat afstandmeten de afstand meestal ietsje lager inschat, maar okee, ik houd het op 40 km. Dus vanaf maandag: 27 + 22 + 16 + 40 = 105 km! En ik had woensdag ook nog 1,5 uur gefietst, dat tel ik helemaal niet mee. Zou ik dat wel doen dan kom ik op nog meer km (120), maar dat zal ik niet doen.

Hoe ging het vandaag: kort gezegd: heel erg goed. Heel rustig begonnen, met een HF van rond de 132 steeds. En dat is dan mijn tweede PR, zo'n lage hartslag had ik niet eerder bij een duurloop op dit tempo. De eerste 1 1/2 uur ging dit zo, heel stabiel. Toen heb ik even stil gestaan en water en een koek genomen en snel weer verder. Het volgende uur ging ook prima, bij 25 km de andere koek en weer drinken, vruchtensap: lekker. Toen het laatste uur, ik werd nu wel wat moe, maar daar zag ik ineens drie loopbekenden, hee wat leuk, gaat het goed? ja prima! en weer verder. Omdat het zo fijn ging, besloot ik nog een stukje extra te lopen, zodat ik echt 4 uur zou hebben gelopen. Ik liep goed, maar dacht er ineens aan dat de marathon al over drie weken was. Oei! Is het dan wel een goed idee om nu 40 km te lopen, zo kort tevoren?Als ik nu maar niet al mijn energie verspeel. Ik ging meteen 5 minuten wandelen en toen was het nog maar een kwartier rennen naar huis.

Daar was ik wel erg moe, maar ook weer niet zo moe. Dus geen angst meer voor te zware training, het zal wel loslopen, vanaf nu gewoon eerst lekker uitrusten van deze 40 en dan nog een paar kortere duurtrainingen en dan zit het erop.

Oh ja: voet helemaal prima, niks meer van gevoeld, super toch!!