dinsdag 21 mei 2013

Fijne 10

Zonet, aan het einde van de middag 10 km gelopen. Allemaal wisselende tempo's. Na een rustig begin, twee middellange stukken wat sneller. Toen twee lange stukken (van 1 km schat ik) snel (maar langzamer dan die eerste twee). Toen 'lantaarnpaallopen' wat inhoudt dat ik steeds bij elke lantaarnpaal van tempo wissel: de ene keer snel, zowat sprint, het andere stuk heel rustig. Op het allerlaatst, toen ik weer een beetje was bijgekomen van die lantaarnpalen, nog even een stuk (1 km?) weer snel.

En toen rustig naar huis. Totaal 10 km in 50 minuten. Ging makkelijk, voelde heel goed.

zondag 19 mei 2013

Weer mooie 3100

Donderdag maar een rustdag genomen. Daar was ik wel aan toe, na mijn vier trainingsdagen op rij. Vrijdag gefietst naar Groningen, wat makkelijk ging.

Zaterdag moest er wel weer gelopen worden. Ik wilde dit graag 's morgens doen en had mijn hardloopkleren al aan. Maar toen herinnerde mijn man zich dat hij die morgen weg moest en aangezien er een vriendin van mijn dochter bij ons logeerde en ik voor de middag de boodschappen in huis wilde hebben, besloot ik om dan maar 's middags te gaan lopen. Dus hardloopkleding weer uit, gewone kleren aan, eerst boodschappen doen en toen gezellig gekletst met dochter + vriendin, gegeten, uitgebreid onze vakantie zitten voorbereiden en toen was het ineens al vier uur. Snel omkleden maar weer en hup, eropuit.

Ik liep 1 uur en 50 minuten, heel rustig aan, een kleine 20 km, denk ik (straks even nameten op www.afstandmeten.nl). Het ging heerlijk, bijna moeiteloos. (Het was 19,72 km en de route staat hier.)

Toen zondagmorgen op naar de loopgroeptraining. Bij het inlopen had ik al hele zware benen. Maar na de oefeningen en de loopscholing en nog even een paar steigerungen ging dat al beter. Toen de opdracht: twee keer ruim 3100 meter op halvemarathontempo. Ik vind dat altijd lastig in te schatten, dus toen we wegliepen deed ik eigenlijk maar wat. Iemand riep nog dat ik zo snel ging, maar het ging wel goed. Dus liep ik zo maar door. Na 13.58 minuut was ik weer terug. Ik had dus behoorlijk snel gelopen.

Na een lange rust, de tweede 3100. Ik mocht en wilde iets langzamer lopen. Volgens mij deed ik dat ook, maar toch was mijn tijd deze keer sneller: 13.50. Dit is op een halvemarathontijd van 1.34, volgens trainerpaul. Ik zou dus op basis van de trainingstijden best onder de 1.38 kunnen lopen. Alleen is dat tot nu toe niet gelukt. Waarom??? Geen idee.

Ik zal eind deze week eens een 30 km lopen. Misschien moet ik de duur nog iets uitbreiden. De snelheid lijkt wel goed te zitten. Trainerpaul, vind je dat ook een goed idee?

PS We gaan in de vakantie een week wandelen in Zwitserland en daarna uitrusten in het warme en zonnige Italiƫ.