zaterdag 17 november 2012

halve van Leens

Prachtig weer, koud, maar niet te (met wind in de rug zelfs warm) en door een mooi landschap ging het rondje van 7 km door de omgeving van Leens.

Wat gehaast thuis vertrokken, maar toch ruim op tijd in de kantine van de sporthal om mijn inschrijfnummer op te halen. Nog wat gekletst, oude bekenden gezien en toen richting start. Ik begon voortvarend: eerste km in 4.21, maar volgens mij stond dit bordje wat te vroeg. Toen kwamen er kmtijden van 4.29, 4.21, 4.50 (wind tegen), 4.31, 4.47 (Hier werd ik slap en heb ik een gel genomen).

Toen twee km geklokt: 9.30 (dit was iets langer dan 2 km) en de volgende ronde in:
4.34, 4.26 (twee mooie kms), 5.01 (weer wind tegen), 4.34, 5.04 (gel laten vallen en weer opgeraapt), 9.39 (waren weer ruim 2 kms) en de laatste ronde was al begonnen: 4.43, 4.34, 5.05 (tegenwind), 4.46, 5.00 en 4.41.

Ik denk dat de km-bordjes niet altijd precies op de goede plek stonden. Ook door de tegenwind op sommige stukken wat uiteenlopende km-tijden.

Ik had een hele drukke week achter de rug, had de laatste dagen ook hoofdpijn gekregen. Door de drukke werkzaamheden had ik donderdag en vrijdag niet steeds op tijd kunnen eten en dat merkte ik vandaag. Na 3 km had ik al honger en voelde ik slapte in mijn benen. Door het eten van gel en een stuk ontbijtkoek na 7 km ging het wel beter, maar toch.

Mijn eindtijd was 1.39.10 en dat vond ik wat langzaam. Ik had gedacht dat ik toch wel 1 a 2 minuten sneller had kunnen lopen. Maar niet dus. Van andere deelnemers hoorde ik dat ze het zwaar vonden met veel wind, maar dat vond ik juist weer meevallen. Nou ja, het is zoals het is, de eerste halve sinds een jaar zit er weer in, op naar de volgende geplande 4.

Nu ben ik heel moe, bijna geen zere benen, wel hoofdpijn en een beetje misselijk.

zondag 11 november 2012

Heerlijke ochtend

Het weer was prachtig: zon en niet koud. Ik besloot om gewoon te gaan lopen naar Norg. Ik zou dan wel zien hoe het ging.
Omdat ik iets te laat wakker werd, moest ik me haasten en was ik wat laat weg. Dus ik kon niet rustig lopen, maar moest wel een wat hoger tempo kiezen. Maar geen probleem dat ging allemaal prima.

De training ook prima volbracht, wel 100 keer al die heuvels op en af, over drassige paden en door struikgewas: leuk leuk leuk en prima te doen.

Toen thee en appeltaart, een flink stuk, maar heerlijk hoor. Even bijkletsen en toen weer naar huis gelopen. Ik was blij dat ik er was, maar nog blijer ben ik nu, omdat het lopen weer gewoon goed gaat, zonder gezeur over moe, niet hersteld of ziek en zware benen. Nee, gewoon lekker hollen.

Op naar Leens, voor de halve!