vrijdag 7 januari 2011

hindernissen

Gisteren besloot ik om vandaag een lange, langzame duurloop te doen, van zo'n 30 km. Geen snelle halve morgen, geen zin. Maar vanmorgen bleek mijn dochter ziek, en ja, dan ga ik geen drie uur hardlopen, terwijl zij alleen thuis ligt ziek te wezen.
Dus dan toch maar morgen naar die halve marathon, ik denk dat ik daar dan wel 1.36 of ietsje sneller kan lopen zonder dat ik mezelf helemaal over de grens hol.
Maar vandaag moest er natuurlijk ook gelopen worden. In de ochtend maar, dat vind ik altijd het prettigst, bovendien ligt dochter dan nog in bed te slapen, merkt ze ook niet dat ik weg ben. (Ik meld het altijd wel hoor.)
Ik stap de deur uit: spekglad door opvriezen. De wegen waar wat meer gereden wordt, waren redelijk te doen, maar de rustige weggetjes waren bijna ijsbanen. Ergens maar goed ook, want het dwong mij om heel rustig te lopen. Dat was de eerste hindernis.
Mijn plan was om 10 km te lopen, maar onderweg dacht ik ineens aan het schema van trainerpaul, waar volgens mij 70 minuten op stond. Dan maar een extra lus erbij lopen, een stukje over een zandweg, best leuk ter afwisseling. De zandweg bestond uit hardbevroren koeiensporen, en was dus heel erg ongelijk. Hindernis nummer twee. Toch maar langzaam eroverheen.
Na een tijdje lijkt het wel of er voor mij, over de weg heen een hek staat. Wat raar, het is toch een weggetje, is die afgesloten????? Dichterbij is het inderdaad en hek, daar moest ik overheen klimmen. Na het hek waren nog drie touwen ongeveer op 1 m hoogte over de weg gespannen, waar ik onderdoor moest gaan. Een boer had blijkbaar zijn koeien verweid, of naar de stal gebracht,denk ik, en alle touwen maar gewoon laten hangen. Dat was hindernis drie.
Nou ja, heel avontuurlijk allemaal wel, natuurlijk en mooi dat ik zo heel rustig heb gelopen, een km of 11 of zo, in 1 uur en 5 minuten. Prima.
Morgen dus die halve. Ik zou er nog op de fiets heen kunnen gaan, dan heb ik weer net iets meer beweging gehad. Want ergens begint het te kriebelen: ik doe te weinig 30'ers om over een maand al die marathon te kunnen lopen. Maar volgens trainerpaul kan het. Dus laat maar gebeuren dan.

PS: Zie ik net dat er voor vandaag 30 minuten op het schema stond.... Toch wel handig om voor het lopen op je schema te kijken, ipv achteraf......

maandag 3 januari 2011

kilometers maken.

Vrijdag in Blijham 15 + 3 km gelopen in vlot tempo.
Zaterdag 10 km gelopen op 12 km per uur, dat ging verbazend makkelijk na de zware 15.
Zondag loopgroep meegedaan, inclusief heen- en teruglopen 21 km.
Vandaag heb ik nog een hele rustige 8 km gepland. Totaal dus 59 km in 4 dagen.

De moeizame 15 kwam, denk ik nu, omdat ik honger had. Hoewel ik een uur voor de start nog 2 boterhammen had gegeten, had ik bij de start alweer trek. En dan lukt het niet om voluit te gaan. Het verklaart ook waarom ik zaterdag zo makkelijk die 10 liep.

8 januari is er nog een halve marathon in de buurt. Misschien doe ik die wel, kijken of er toch wel iets snels in zit. Als ik zin heb. En anders een lange duurloop.

Nu morgen rust en woensdagavond pas weer lopen.