zaterdag 30 juni 2012

prut gelopen

Na bijna drie dagen niks doen, was ik heel blij dat ik woensdagavond weer wel kon lopen. Ik ging dan ook enthousiast en vlot van start bij de heen-en-weer-loopjes. Het was de bedoeling de terugweg in een vlotter tempo te lopen dan de heenweg. De heenweg ging prima, lekker vlot en dat voelde makkelijk. Toen omkeren en sneller lopen. De eerste 100 meter gingen nog wel, maar daarna wilden mijn benen gewoon niet meer. Ze deden het gewoon niet: snel lopen.

Komt vast door mijn vele trainingskilometers van de vorige weken, en de snelle stukken die ik ook weer meer had gedaan dan het half jaar daarvoor. En door het warme weer. Of... ach soms is er gewoon geen verklaring.

Donderdag een training op de fiets naar Groningen. Vrijdag niet gelopen. Ik had ook behoorlijke spierpijn van de oefeningen van woensdagavond, en ik was erg stijf geworden en nog steeds moe.

Ik had al een afspraak om in Appingedam een 10km-wedstrijd te lopen, maar ik ga hem niet doen. Ik voel me er niet toe in staat, ik ga lekker vanmiddag thuis rustig een 10 a 12 km lopen. Laat maar even zitten die snelheid, gaat nu niet. Als alles goed gaat maandag dan weer een 25+km route. Dat lijkt me beter dan een snelle 10. (Die toch niet snel genoeg naar mijn zin zou gaan).

zondag 24 juni 2012

regen, regen en nog eens regen

Een training in de regen. Dan moet ik altijd een extra drempel over, maar als ik eenmaal loop en nat ben, dan vind ik het niet erg meer. Zelfs wel een beetje leuk: door plassen stampen en onder de modder thuiskomen.

Op het programma: 10 keer 2 minuten, 1 minuut rust. Heel erg fijn gedaan, verbazend na mijn 18 km van gisteren dat ik met redelijk gemak 14 a 15 km per uur steeds liep.

Zojuist ook mijn tijd van de estafette-run van roden doorgekregen: 15.49. Niet zo heel snel, maar dat wist ik al. Toch lekker in de 15 minuten, haha. Want vlak voor de start vroeg een andere estafetteloper in het startvak wat voor tijd ik zou lopen, maar hij geloofde mij niet toen ik 15 minuten antwoordde. Hij startte 2 minuten voor mij, maar ik heb hem mooi wel ingehaald, en ik zag dat hij er ruim 18 minuten over had gedaan. Hihi. Van zulke dingen geniet ik wel....