donderdag 10 mei 2012

lekker hard gelopen

Woensdag was het weer tijd voor een loopgroeptraining. Ik was vier weken niet geweest, ik had mijn voet willen sparen en vorige week was ik op vakantie. Maar nu had ik er wel weer zin in. Ondanks dat ik ook al naar Groningen had gefietst.

Het lopen ging prima. Ik heb op mijn halvemarathontempo gelopen, ongeveer 4.30 minuut per kilometer en dat voelde goed. De eerste rondjes gingen makkelijk. Ik kon merken dat ik kracht heb opgedaan op mijn vakantie. Logisch, ik heb zes dagen lopen sjouwen door de bergen met 14 kg op mijn rug. Maar de laatste rondjes gingen wel ietsje moeilijker. Duurvermogen op snelheid is duidelijk verminderd.

Ik kreeg van de trainer het advies om vooral korte stukken te trainen, en dan wel op tempo. Misschien is dat wel wat, de belasting voor mijn voet is dan minder dan bij lange, langzamere stukken. Maar ja, ik vind langere afstanden wel heel leuk....

De voet deed het goed. Ik voelde hem wel, vooral aan het eind. Maar ja, op Corsica heeft hij ook veel pijn gedaan, maar kon ik toch door blijven lopen, zonder dat het erger werd. Dus ik trek me maar niet al te veel aan van dat beetje pijn. Alleen in de gaten houden dat het niet gaandeweg verslechtert.

maandag 7 mei 2012

Corsica

Gisteravond laat teruggekomen van mijn vakantie op Corsica. De tocht was iets heftiger dan ik vantevoren dacht. We hebben met handen en voeten tegen rotsen opgeklauterd en er ook weer af. Dat laatste was echt spannend en eng.

De voet heeft alles meegemaakt. Hij deed wel pijn, maar de pijn werd niet steeds erger en was met ibuprofen goed te onderdrukken. Al met al lijkt de kwaal toch wel te genezen. Heb nu ook weinig last van mijn voet.