donderdag 16 mei 2013

keiharde 3000

Maandag een klein stukje hardgelopen met een aantal lopers van de clinics voor de Run van Roden. Dit is een hele enthousiaste groep overwegend beginnende lopers die een aantal trainingen doen om op de Run van Roden te gaan hardlopen.

Omdat ik trainer in opleiding ben, moest ik een stukje van de training verzorgen en dat deed ik maandag. En hoewel je als trainer beter aan de kant kan kijken hoe je trainisten het er vanaf brengen, liep ik toch een groot deel zelf mee. Op een baan gaat het nog wel omdat je je trainisten dan steeds kunt zien, maar op dit parcours zouden ze dan 75 % van de tijd uit beeld zijn, dus dan maar meelopen.

Dinsdag vond ik dat ik nog een 10 km moest lopen. Hier heb ik een soort fartlek van gemaakt, door sommige stukken wat harder te lopen. Geen idee hoe hard of hoe lang, gewoon maar wat gedaan.

Dus woensdag was ik best wel moe, het werd mijn vierde hardloopavond op rij. Na een wat warrig in- en warmloopbegin (de wedstrijden op de baan in Groningen liepen uit), en na een paar 100 meters op de baan, stond er een 3000 m op het programma. Poe, die viel me niks mee. Zware benen, erg moe. Toch ging het in 12.35 of zo. Onwaarschijnlijk snel, vond ik. Zeker voor hoe ik me voelde.

De afsluitende 10 keer 150meter gingen na aan paar keer eigenlijk gewoon heel prima.

zondag 12 mei 2013

de training weer oppikken

Toch wel enigszins gedesillusioneerd besloot ik zondagmorgen op het laatste moment toch maar met de loopgroep te gaan trainen. Voor de gezelligheid. Ik hoefde van mezelf niet hard, want de bovenbenen deden nog best veel pijn.
Maar de 8 minuten snel gingen boven verwachting goed. Gewoon lekker snel en makkelijk gelopen. De spierpijn leek bij elke minuut minder te worden en dat was fijn.

Dat ik toch wel een flinke inspanning had geleverd een paar dagen geleden merkte ik bij de 2,5 km climaxloop. Het laatste en snelle deel was best zwaar, ik was blij dat ik het einde gehaald had. Maar al met al kan ik toch terugkijken op een best goede training en al best wat hersteld van de halve van Groningen.

Na nog wat trainingstips van trainerpaul in ontvangst te hebben genomen om op de Run van Roden wat topper te zijn dan in Groningen, fietste ik met hoop op een sub 1.38 weer naar huis.