donderdag 5 april 2012

9 km gelopen

Nadat ik zondag de duurloop van 10 km had afgebroken wegens te veel pijn aan de voet, had ik twee dagen rust genomen. Ook niet gefietst, ik had er geen zin in. Gisteren was het woensdag, en dus loopgroeptraining. Vorige week had ik bedacht dat ik wel weer met de gevorderdengroep kon meedoen, maar daar was ik over gaan twijfelen omdat ik best nog wel pijn had. Ook woensdag voelde het nog niet helemaal fijn.

Maar dan denk ik steeds aan de woorden van de sportarts: "er is niks stuk, ook al ga je soms iets te ver, dat geeft niet, je kan er niet iets mee beschadigen." Dus toch gewoon maar meedoen met de gevorderden, als het teveel pijn ging doen, dan kon ik ook gewoon stoppen en naar huis gaan.

Zo'n beetje het eerste wat de trainer zei was: "Het wordt vandaag een lange training." "Nou, ook lekker, ik moet juist niet te lang lopen," dacht ik. "Laat ik maar gewoon beginnen en heeeeel rustig aan doen, dan zie ik het wel.". En het ging goed. De voet heeft het alle 8,7,6,5,4,3,2,1 minuten goed gedaan, ik liep lekker achteraan, toch nog bijna 12 km/uur. Helemaal aan het eind begon de voet wel te zeuren, maar toen kon ik ook stoppen.

En zo liep ik een nieuw PR: bijna 9 km gelopen, en ook nog op een vlot tempo!
Het gaat nog steeds goed!

Vandaag voel ik wel weer wat meer pijn. Maar vandaag en morgen heb ik rust, dus dan is dat zaterdag wel weer over, en kan ik dan weer een stukje lopen, misschien wel met wat snellere minuten erin?

zondag 1 april 2012

een off-topic bericht

Kijk eens even naar rechts, onder het kopje "links". Zie je daar 'Atalante bijles' staan? Ik heb nu mijn website in de lucht! Er moet nog veel aan gedaan worden, hij is nog lang niet af, maar hij is er!.

Donderdag ga ik naar de kamer van koophandel om me in te schrijven: Spannend!!! Het wordt echt allemaal....

En ik ben wel heel trots hoor!!!!

duidelijk teveel gedaan

Vandaag had ik afgesproken 10 km te gaan lopen met J en M. Maar gisteren deed mijn voet toch wel erg pijn, dus ik twijfelde of ik het wel moest doen. Maar vanmorgen voelde het toch beter. Ik bedacht dus maar dat ik het gewoon zou proberen, waarschijnlijk zou het niet goed gaan, dan kon ik wel ergens afhaken en naar huis wandelen. J en M zouden geen hoog tempo lopen, prima dus.

Zoals ik al verwachtte, gebeurde het ook. Na 13 minuten meelopen begon de pijn. Ik ben teruggekeerd en half wandelend, half heel erg langzaam lopend naar huis gegaan. Dit is de prijs die ik moet betalen voor een snelle training op woensdag, een hele dag lopen op donderdag en dan vrijdag nog 6 km hardlopen. Dat is duidelijk teveel voor mijn voet.

Eenmaal thuis de fiets gepakt en nog dik een uur gefietst, misschien wel 1 1/2 uur, ik weet het niet precies. Ik voelde me slecht op de fiets: te weinig gegeten, of ik word ziek. Man en zoon zijn allebei een hele week ziek thuis geweest, vandaar dat ik dat denk. Die voet doet trouwens nog steeds behoorlijk pijn, wanneer zou dat weer verbeteren? Afwachten maar.