zaterdag 11 september 2010

De Run

Nou, hij zit erin hoor! Vanwege de vermoeidheid van gisteren die ik vanmorgen ook nog voelde, heb ik geen stap meer gelopen dan de "verplichte" 20 km. En die gingen nog best goed.
Ik heb twee keer 49 minuten gelopen. De eerste ronde makkelijk. Ik had mezelf ingehouden, het moest makkelijk voelen. En dat lukte ook. De tweede ronde begon stijfjes. Ik moest vooral wennen aan mijn andere schoenen. De Brooks lopen totaal anders dan de Nikes van de eerste ronde. Veel stugger en een heel andere voetafwikkeling. Tot 4 km ging het lekker, daarna ging ik voor mijn gevoel een tempootje terug. Voor mijn gevoel ging ik steeds langzamer lopen, maar toch nog op een acceptabel tempo. Ik was verrast dat ik toch weer dezelfde eindtijd had als de eerste ronde. Het voelde niet zo. Zijn het toch de schoenen waar het aan ligt????
Na de tweede 10 km was ik wel misselijk en erg moe. Ik ben toch wel behoorlijk diep gegaan. Het waren twee prima trainingsronden op mijn beoogde marathontempo. Omdat het toch best zwaar ging, plan ik nu twee en misschien drie rustdagen om energie terug te krijgen. Dan kan ik daarna nog een keer een grote 30km lopen en dat moet dan voldoende zijn voor een goede marathon. Toch, trainerpaul?
Ik voel me voldaan, ga zo lekker slapen en genieten van mijn rustdag morgen.

vrijdag 10 september 2010

heel erg moe

Tjonge, de kilometers van de afgelopen weken en de hele drukke afgelopen week eisen zeker hun tol? Ik ben vandaag uitgeblust. NIks gedaan, behalve boodschappen. 's Middags gerust (dutje in de stoel). En eten, want steeds honger. Dus extra noten en lijnzaadolie en eierkoek genomen om aan meer energie te komen.
Morgen moet ik minstens 20 km rennen in Winschoten......
Ik word al moe als ik er nu aan denk, maar misschien gaat het ook wel gewoon goed.
Geen zorgen, er is nog tijd genoeg voor Eindhoven om eventueel een langere rustpauze in te lassen als dat nodig blijkt. Dochter is trouwens vandaag ziek thuis met keelpijn, en ik heb ook niet zo'n fijne keel..... Niks forceren nu: herstellen.

donderdag 9 september 2010

poe poe

Dacht ik na het succes van gisteren dat ik vandaag wel even makkelijk 20 km zou kunnen lopen. Nou dat viel dus tegen. Meteen al zware benen, dat ging na een paar km over, toen een stukje best lekker gelopen, maar de laatste 5 km waren echt afzien. Kwas blij dat ik er was.
Morgen lekker rusten.

woensdag 8 september 2010

fijne training

Zo zie je maar wat een paar (relatieve) rustdagen teweeg kunnen brengen. Heel fijn getraind, alles liep heel soepel en snel. 5km in 21.30 met groot gemak gelopen. Dat is ongeveer mijn pr-tempo op de 10 km. En dat terwijl ik juist deze week mijn pr-schoenen heb weggegooid. Ik loop nu op nieuwe Brooks: voor mij superschoenen.
Maar het ligt niet aan de schoenen natuurlijk, ik ben blijkbaar voldoende hersteld van de uitputtende 36 km en nu kan ik in de training weer een stapje verder gaan. Dit geeft een heel fijn gevoel, zo wil ik het hebben!

Morgen of vrijdag nog een 20 km, en dan zaterdag de Run van Winschoten, ik loop daar 2 keer 10 km en nog wat in- en uitlopen, dus totaal een kleine 30. Het gaat goed.

Voor mensen die wilden reageren maar bij wie het niet lukte: ik heb de instellingen wat veranderd, nu lukt het denk ik wel.

2 rustdagen

Gisteren niet gelopen. Ik had het druk met werk en studie. Wel 's avonds heen en weer naar de universiteit gefietst, totaal km of 35. Lekker vlot tempo, college volgen en weer terug. Op mijn gewone stsds/boodschappenfiets met fietstassen en ligstuur.
Maandag ook al niet gelopen. Na vrijdag en zondag had ik gewoon behoefte aan rust om te herstellen. En met resultaat want het fietsen ging supergoed, ik voelde me krachtig en vol energie.
Straks lopen met de loopgroep, benieuwd hoe dat gaat, er staan snelle dingen op het programma, als ik dat goed gelezen heb.

zondag 5 september 2010

geen 81

Want ik was moe, en voelde mijn knieen en bekken. Dus laat maar, die laatste 5 km, gewoon na de training lekker naar huis. Geen 20 gelopen, maar ruim 15. Ook mooi.

81 km

Gisteren maar een rustdag genomen. De benen deden nog pijn en ik was gewoon nog moe. Bovendien eiste het huishouden veel activiteit op: wassen, boodschappen en in de tuin werken.
Straks ga ik lopen met de loopgroep en als ik daar nu met een kleine omweg heenloop, haal ik vandaag de 20 km wel en dan komt mijn weektotaal uit op 81 km. Prima voor mij.