vrijdag 3 december 2010

HOERA!! schaatsen!!

Gisteren ging de ijsbaan open. Toen ik boodschappen ging doen, reed ik er even langs, en ja: open! Gauw die boodschappen halen, in de winkel werd ik helemaal blij: het kan weer! Ik heb de kinderen een sms gestuurd dat ik aan het schaatsen was, en ze het zelf thuis laten uitzoeken (ontaarde moeder, maar ja, er ligt NU ijs). Als een van de eersten stond ik op het ijs, nog voor de basisschoolkinderen ook kwamen schaatsen.  Er ligt prachtig mooi ijs, zwart en sterk. Ook aan het eind van de middag nog geen scheurtje erin. En het schaatsen ging fantastisch, heerlijk geschaatst, 2 uur lang. Toen had ik het zo koud gekregen, dat ik thuis bij de kachel moest gaan zitten om op te warmen.
Vorig jaar konden we al drie keer schaatsen, en nu dus alweer!
Die marathontraining begint deze week met schaatsen, daarna ga ik wel weer lopen. (ik denk vanmiddag al want er ligt nu ook sneeuw, en dan is het zo mooi om langs de wegen te lopen).

maandag 29 november 2010

druk, erg druk

Dat is te merken aan mijn blogfrequentie: ik heb het heel druk. Dagen extra gewerkt, 5 keer naar de fysiotherapeut voor zere bil/bekkenspieren. (heeft goed geholpen trouwens), jarig, veel ouderavonden op school. Ik had het gevoel  nergens meer aan toe te komen en alles half te doen. Mijn dagen te vol gepland, waardoor niks echt goed afkwam.

Dus: even wat minder willen.

Ondertusen wel fijne trainingen gedaan. Minder kms dan ik zou willen, even niet fietsen naar Groningen, maar wel goed gelopen. Vandaag in de sneeuw over steeds wittere paden en wegen bijna 2 uur heerlijk gelopen. 2 x 20 minuten in "Peize"-tempo gelopen, als voorbereiding op de 15 km daar en ook voor de 21 van Blijham.

In de tussentijd heb ik me ook ingeschreven voor 2 (!) marathons: in Apeldoorn en ....... in Rome!!! Jawel! De bakermat van onze cultuur (nou... de Grieken waren eigenlijk de voorgangers van de Romeinen, maar ja), voor een Latijn-freak (woorden van mijn dochter) is het super om daar te lopen.