zaterdag 9 juni 2012

14 km

Vrijdagavond, na een drukke en volle dag, tussen de buien door, toch nog een dik uur gelopen.

Het begon wat stroef, want ik had wat veel gegeten, en dat zat me in de weg. Benen wilden ook niet echt, zeker door de snelle 3 kms van woensdag.

Maar na een half uur of drie kwartier ging het steeds beter en lekkerder. Ik liep een stevig tempo, ik schat 12 km/uur. Maar ik ben heel slecht in tempo's schatten, het kan ook 11 of 13 geweest zijn. Het ging zo goed, dat ik nog wat snellere stukken tussendoor gedaan heb. Gewoon snel naar een volgende boom of naar een kruising. Dat was pittig, maar fijn om te doen.

Voet doet het goed. Vandaag wel wat last, ook weer op een andere plek. Laat maar, geen aandacht aan geven.

O ja: die najaarsmarathon neemt steeds meer plaats in, in mijn hoofd. Eens kijken of ik het aantal kms per week langzaam wat kan opvoeren. Wat zou er dan gebeuren met die voet van mij?

donderdag 7 juni 2012

en weer terug op aarde

Tja, zo droom je over een mooie marathon, natuurlijk in een PR-tijd gelopen en zo ben je een dag later weer terug op aarde.

Gisteren bij de loopgroeptraining ruim 3 km op halve marathontempo, kon ik eigenlijk nog niet goed volhouden. Helemaal logisch natuurlijk, ik heb een half jaar niet tot weinig getraind, ben pas eigenlijk een maand weer een beetje serieuzer aan het lopen. Maar ja, ik dacht ergens dat ik in een soort goede vorm verkeerde. Nou die vorm is er wel, alleen minder super dan ik in mijn hoofd had.

Geeft niks. Het was een mooie training, goed om te doen, ik ben er weer sterker van geworden. En de voet doet het heel erg goed: geen last, op klein beetje gezeur na, maar daar luister ik gewoon niet naar.

dinsdag 5 juni 2012

mooie droom

Voet heeft wel pijn gedaan, natuurlijk. Maar het is nu eigenlijk al weer over.

Toen ik vanmiddag in de auto naar huis reed vanuit mijn werk, dacht ik ineens dat als ik nu elke twee weken een duurloop doe, van steeds 3 a 4 km langer...., en dat gaat goed....., dan zou het zomaar kunnen dat een marathon in het najaar haalbaar is.......

Eindhoven?

zondag 3 juni 2012

Yes!

Zojuist de 20 km achter de rug. Eigenlijk 19,3 km, maar afgerond is het echt 20 km, natuurlijk. Op een heerlijk keuveltempo, gemiddeld net iets onder de 10 km per uur, want we deden er 2 uur en 5 minuten over. Het ging super. In aanmerking genomen dat dit mijn eerste 20 km was sinds december, en als ik goed nadenk, dan liep ik daarvoor ook al niet heel veel, dus is het wel langer dan een half jaar geleden dat ik zo ver had gelopen.

De benen vonden alles prima. Geen last van hamstrings of liezen of wat ook. De voet begon na een km of 8 te zeuren, maar door na elke afzet mijn voet te ontspannen, kon ik dat aardig onder controle houden. Nu doet de voet wel pijn, en het lijkt iets dik te zijn. Maar ach, dat boeit me eigenlijk niet. Op Corsica was dit alles nog vele graden erger en dat is allemaal zonder serieuze gevolgen gebleven, dus dat zal nu ook wel weer gebeuren.

Ik ben gewoon blij dat dit goed is gegaan. Ik ben verbaasd over mijn loopvermogen, dat niet echt veel lijkt te hebben ingeboet na zo lange tijd van niet tot weinig lopen. Op naar de marathon??????? (Nee, nee, nu niet te hard van stapel lopen...)