donderdag 24 februari 2011

30 !!!! keer 1 minuut

Toen ik las dat we dit gingen doen, dacht ik dat het onmogelijk was. Het leek me heel zwaar. Maar je kan het natuurlijk minder zwaar maken door minder snel te lopen. En het ging goed. Ik had na een keer of 5 een goed tempo te pakken en kon met gemak tot 30 doorgaan. Ik werd eigenlijk helemaal niet zo moe, terwijl het tempo best aardig hoog was. Het verbaasde mezelf.

Vandaag even 30 minuten heel rustig gelopen. Veel meer kon ook niet, het ging best stroef na de 30 minuten van gisteren. Logisch en niet erg.

Morgen 40 minuten, ook met tempo's erin en dan zaterdag rust. Zondag staat 36 km op het programma. Voorlopig de laatste lange loop voor de marathon...... Jammer eigenlijk wel. Maar het is aan de andere kant ook fijn om weer wat tijd over te hebben. Die moet dan besteed worden aan studie, want dat wordt vanaf april heel erg druk, omdat ik dan ineens 4 vakken tegelijk heb. Tot nu toe het hele jaar nog maar 2 vakken gedaan. Beetje ongelijk verdeeld dus.....

dinsdag 22 februari 2011

met tegenzin

Vandaag stond 80 minuten op mijn schema. Kon ik mij gisteren nog drukken omdat het zo koud was, dat kun je geen twee dagen achter elkaar doen, natuurlijk, dus vandaag moest ik wel lopen. Alleen al omdat anders het schema helemaal in de soep loopt natuurlijk..
(Trouwe lezers en bekenden snappen al dat dit niet waar is, als ik het nodig vind, dan lap ik alle schema's aan mijn laars)

Maar het eerste kwartier ging niet lekker. Ik liep te hard, hf 145 en hoger, ik was moe, de benen waren nog stroef. Van de toch redelijk op tempo gelopen 30 km van zaterdag zeker. Maar toen ging het beter en liep ik een heerlijk uur, hf 142 en lager, prima en genieten.

En ineens was dat over. Ik kreeg ook trek, had natuurlijk geen reep of iets bij me en ik had er helemaal geen zin meer in. Dat geloop ook altijd. Het ging niet lekker, ik wou gewoon nu al thuis zijn. Maar ja, ik ben natuurlijk gewoon doorgelopen, want je moet toch naar huis, steeds in mezelf mopperend omdat het rondje 100 minuten werd, dus nog 20 minuten te lang ook, omdat ik de afstand verkeerd had ingeschat. Hf liep op naar 150 omdat ik sneller ging lopen om eerder thuis te zijn.

Daar lekker geluncht met soep, en toen op de bank een dutje van een uur gedaan. Verder de hele dag niks meer. Uitrusten, studeren en lezen.

maandag 21 februari 2011

ijzige kou

Een harde oostenwind maakt het ijskoud. De zon maakt wel iets goed, maar in de wind is het niet uit te houden. Toch zondag met de loopgroep meegelopen natuurlijk. De benen waren stijf en stram, logisch na de 30 van zaterdag, maar ze deden het nog best prima.
Vandaag neem ik rust, de eerste na 5 trainingsdagen, dus het mag ook wel. En het is nog steeds ijskoud, voelde ik toen ik net naar de bakker fietste.. Blijf ik vandaag maar lekker binnen. Dat mag best een keer, je moet tenslotte niet overdrijven....... (hihi)

zondag 20 februari 2011

super 30

Gisteren eerst wel wat twijfels na het tegenvallende half uur van vrijdag. Zou het wel gaan, zal ik wel in het 5.30-groepje gaan of toch beter in het 6-minutengroepje, wel of niet op de fiets erheen.

Uiteindelijk ben ik maar gewoon met de auto naar Groningen Atletiek gereden, en heb me aangesloten bij de 5.30-groep. Hier liep ik andere jaren ook in en dat ging prima, en 6 minuten per km vond ik drie weken geleden eigenlijk net iets te langzaam om lekker te lopen. En als het met toch te snel werd, dan kon ik me altijd nog terug laten vallen naar de 6-minutengroep.

Maar het ging dus heel fijn. De eerste 5 km nog wat stroef, maar daarna begon alles blijkbaar te draaien en heb ik heerlijk gelopen. Om me heen werd het gepraat minder en minder, en begon men te klagen over pijntjes en zo, maar ik (enige vrouw in de groep, hahaha) had nergens last van (nou, ik voelde heus ook wel wat vermoeidheid, maar dat laat ik natuurlijk niet merken aan al die mannen, hihihi, zo ben ik dan ook wel weer.) Na afloop wat gekletst met anderen, opgeschept over mijn al gelopen marathon in Apeldoorn (niet echt helemaal verteld hoe zwaar ik dat vond...). Hahaha leuk om de reacties van sommige mannen te zien....

Dus het was een heel leuke dag. Nu zometeen naar de loopgroep, rustig aan een beetje meehobbelen, want ik voel ze wel hoor, die 30 kilometers.